Dance Theater

Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός με τη Σοφία Κονδυλιά (+PLUS)

Ένα σιωπηλό σώμα είναι εν δυνάμει ομιλούν;
Μπορεί το σώμα να περιέχει χώρο;
Μπορεί να τον μεταμορφώνει; Να τον μετακινεί;
Να τον γεννά...;
Τι είναι αυτό που δίνει στην τρισδιάστατη κίνηση τη γοητεία της;
Τι είναι αυτό που μας συν-κινεί;

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:
Εξερεύνηση και διερεύνηση κινητικών ορίων, ακρίβεια, δυναμικές
Πολυδιάστατος και α-διάστατος χώρος
Μη λεκτική επικοινωνία
Παιχνίδι, ομάδα, απόλαυση
Ιδέες, κατάκτηση,
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ
μέσα από τη
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Περιέχει ενδυνάμωση, ασκήσεις τεχνικής, ακροβατικά, προσθετική απομνημόνευση χορογραφίας, κινητικό αυτοσχεδιασμό, κινητική συνεργασία και φυσικά...
ΧΑΡΑ!

Το επίπεδο είναι ανοιχτό σε όλους (θα προσαρμοστεί στη δυναμική της ομάδας).

Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός με τη Σοφία Κονδυλιά (+PLUS)

Κάθε Δευτέρα | 18:00 - 20:00 (Έναρξη μαθημάτων 15/10/2018)

ΚΟΣΤΟΣ:

40€/μήνα (πακέτο 4 ή 5 2ωρων μαθημάτων/μήνα)
55€/μήνα (πακέτο 8 ή 9 μαθημάτων χορού του στούντιο, 2ωρων + 1,5ώρων/μήνα)
Drop in: 10 €

με την κάρτα Dancetheater Plus


Εργαστήρι Χορού Danzarin
Θεσσαλονίκης 17, Ανω Πετράλωνα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός
ΗΣΑΠ: Πετράλωνα, Θησείο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σοφία: 690 673 0217, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Danzarin: 21 1409 7741, http://www.danzarin.net/

VIDEO LINKS:
Small summer impro
Danzarin winter season 2016-2017


H Σοφία Κονδυλιά είναι χορεύτρια, αρχιτέκτων και καθηγήτρια χορού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης και ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Trial + Error. Μετά την αποφοίτησή της από την Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ και την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου», συνέχισε να διερεύνα ως προς τη δημιουργία χώρου μέσα από τις παραστατικές τέχνες αναζητώντας κοινές περιοχές μεταξύ του Χορού και της Αρχιτεκτονικής, αφοσιώνοντας τον εαυτό της στην έρευνα και την διδασκαλία. Από το 2015 εκπονεί το ερευνητικό project «Αρχιτεκτονική + Χορός» διερευνώντας συνθετικούς τρόπους που πολώνονται μεταξύ των δύο τεχνών και ακολουθούν το ερευνητικό μοντέλο «θεωρία/πράξη». Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα χορογραφίας του πανεπιστημίου ArtEZ, Master of Theater Practices (Ολλανδία–Ελλάδα), εμβαθύνοντας, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας την έρευνά της προς την δραματουργία χορού.
Έχει δημιουργήσει τα έργα Asleep/2018, Dissonant Unity/2017, Human Constructions/2016-2017 και Between me/2015, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε χώρους και Διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης, έχει δημιουργήσει έξι πρωτότυπα εργαστήρια σύνθεσης «Αρχιτεκτονική + Χορός» προς ανατροφοδότηση της ομώνυμης έρευνας συντονίζοντας και οργανώνοντας ανοιχτές παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων τους και περιοδείες [1ος κύκλος-solo/2015/Vault OpenSeptember 4 festival, 2ος κύκλος-solo/2016/Πολιτιστικό Κέντρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, 3ος κύκλος(Sympraxis)-ομαδικό/2017/Art Factory, δύο εργαστήρια αυτόματης σύνθεσης στα φεστιβάλ Dance FEST Akropoditi/2018 και Dance days Chania/2017 και ένα βιωματικό εργαστήρι στο ΕΜΣΤ/Performance Philosophy Symposium 2017]. Έχει συνεργαστεί με τις Α. Στελλάτου, Π. Κρεμαστά, Π. Ηλιάσκου, Κ. Μπάκα, τον Γ. Καρούνη, P. Faura, Les gens d' Uterpan, κα. Στο θέατρο με τους Έ. Δημητροπούλου, Γ. Σίμωνα και Κ. Κυβετού. Επίσης με τους μουσικούς Σ. Συμινελάκη και Π. Ντζιάλα.
Το 2017-2018 εργάστηκε για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου διδάσκοντας σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κίνηση σε έφηβους μαθητές. Το 2012-2017 υπήρξε μέλος του προγράμματος «Σκυτάλη» εισάγοντας τον χορό σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και συμμετέχοντας στις παραστάσεις της ομάδας. Από το 2013 συνεργάζεται με χώρους και σχολές της Αθήνας διδάσκοντας σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και μπαλέτου.
Η ακαδημαϊκή της έρευνα περιλαμβάνει την ερευνητική διατριβή «Αρχιτεκτονική + Χορός: θεωρία, σύνθεση, άσκηση»/2011/ΕΜΠ Τμήμα Αρχιτεκτόνων, και μια διάλεξη για την ιστορία του Κέντρου Χορού Ντάνκαν/2016/INDA Foundation Symposium, Συρακούσες, Ιταλία. Αυτήν τη στιγμή διερευνά το επόμενο, site-specific, έργο της BodIS/2018-2019/Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-πρώην Λουτρά Παλαντζιάν και προετοιμάζει το επόμενο ερευνητικό εργαστήρι ως παράλληλη δράση της παράστασης.

Share this post

elenfrdeites
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 04-08-2019 : 1226
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 1025
Εγγεγραμένα μέλη: 4449
Τώρα σε σύνδεση:
Angeliki Bitzaraki
Cerasella
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources