Σωματικό θέατρο με την Αντωνία Βασιλάκου στο Τεχνουργείο

antonia vasilakou mathima somatikou theatrou

Το μάθημα αποσκοπεί στην επίγνωση και εξέλιξη των σωματικών εκφραστικών μέσων του ηθοποιού /performer μέσα από τα στοιχεία της σωματικής δραματικής τέχνης (dramatic corporeal mime) του Ετιέν Ντεκρού (Etienne Decroux).

Μέσα από την μέθοδο αυτή ο σωματικός ηθοποιός εστιάζει στην διάρθρωση του σώματος σε κέντρα από όπου πηγάζει η κίνηση και το συναίσθημα, στην μουσικότητα του, στην ανακάλυψη του βάρους και της αντίστασης του σώματος σε ένα δραματικό πλαίσιο.

Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην σύνθεση και δραματουργία μέσα από προσωπικές δημιουργίες και αυτοσχεδιασμούς.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε ηθοποιούς, χορευτές, κουκλοπαίχτες, ακροβάτες, παιδαγωγούς, performer δρόμου και σε όλ@ όσ@ επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό το είδος σωματικής δραματικής τέχνης, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Κάθε Πέμπτη | 16:30-18:30

Drop in : 10 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 36 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης - κόκκινη γραμμή)


Η Αντωνία Βασιλάκου είναι ηθοποιός, καθηγήτρια σωματικού θεάτρου και σκηνοθέτις. Αποφοίτησε από την διεθνή σχολή σωματικού θέατρου και μιμικής τέχνης του Marcel Marceau στο Παρίσι. Παράλληλα συνέχισε την καλλιτεχνική της επιμόρφωση μέσα από σεμινάρια υποκριτικής, μιμικής και σωματικού θεάτρου με τους: Άριαν Μνούσκιν στο Théâtre du Soleil, Th. Leabhart (Decroux method), Théâtre du Mouvement (μονοετές εργαστήριο σωματικού θεάτρου των Cl. Heggen και Y. Marc), Φρόσω Κορρού και Κώστα Φιλίππογλου (σωματικό δημιουργικό θέατρο J. Lecoq- Complicité) καθώς και την Α. Κράλλη (Από-Μηχανής Θέατρο).
Τέλος, έχει παρακολουθήσει βιωματικά εργαστήρια πάνω στο αρχαίο δράμα με τους Άρη Ρέτσο, Θ.Τερζόπουλο και Σ. Στρούμπο, Λ. Κονιόρδου, Νικαίτη Κοντούρη.

Επαγγελματική δραστηριότητα: Από το 2005 εργάζεται στο θέατρο ως σωματική ηθοποιός με τους Mauricio Celedon (Γαλλία), Chiara Guidi (Ιταλία), Elizabeth Czerczuk (Γαλλία) Antonio Calone (Ιταλία), Ασπασία Κράλλη (Ελλάδα). Ως χορογράφος/επιμέλεια κίνησης έχει εργαστεί με τους: Μανώλη Σειραγάκη, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Βάνα Πεφάνη, Αγ. Καρυστινού. Η ίδια έχει στραφεί σε σκηνοθεσίες ανοιχτού χώρου σε φεστιβάλ θεάτρου δρόμου (Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Aurillac, Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Αθήνας, Festival Mimos) ως performer και δημιουργός με την ομάδα Illustrations Confuses (βλ.. https://www.illustrationsconfuses.com/fotografies ).
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται ως ηθοποιός με την γαλλο-χιλιανή ομάδα θεάτρου δρόμου Teatro del Silencio του M. Celedon με περιοδείες στην Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία,Κορέα και Χιλή (http://www.teatrodelsilencio.net/accueil.htm).

Διδακτική εμπειρία: Η εξειδίκευσή της την οδήγησε στη διδασκαλία Σωματικού Θεάτρου μέσω διαφόρων τεχνικών (Lecoq, Marceau, Grotowski, Barba, Decroux, Meyerhold) σε προπτυχιακό (BA) και μεταπτυχιακό (MA) επίπεδο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και στο Τμήμα Ψηφιακών και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει στον χώρο Τεχνουργείο τα μαθήματα Σωματικού Θεάτρου και Μιμικής Τέχνης από το 2020.

Read 660 times

Follow Us