Σωματικό θέατρο - Χοροθέατρο με την Κωνσταντίνα Λάλλου

mathima somaatikou thetrou konstantina lallou

«Σωματικό θέατρο - Χοροθέατρο»

Σ’ αυτό το μάθημα θα ασχοληθούμε με τα ερεθίσματα που μας δίνει το σώμα, ώστε να μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό. Ένας ηθοποιός χρειάζεται να έχει άμεση σύνδεση με το σώμα του και να του μάθει να επικοινωνεί με την ίδια αλήθεια που επικοινωνεί και με τον λόγο. Αλλά και ένας χορευτής χρειάζεται να εξερευνήσει νέα εργαλεία επικοινωνίας πέρα από την τεχνική του. Μαζί θα ανακαλύψουμε αυτούς τους μηχανισμούς κίνησης. Με κύριο όχημα τον αυτοσχεδιασμό, την αναπνοή, καθώς και βασικές αρχές του σύγχρονου χορού προσαρμοσμένες στο δικό μας σκοπό, θα εξερευνήσουμε τον προσωπικό μας χορό. Το σώμα μιλά. Ας το ακούσουμε.

✔ Το μάθημα απευθύνεται σε:

  • Ηθοποιούς (σπουδαστές - απόφοιτους, επαγγελματίες)
  • Χορευτές (σπουδαστές - απόφοιτους, επαγγελματίες)
  • Όσ@ ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν το σώμα ως εργαλείο έκφρασης και να χορέψουν στο εδώ και τώρα.

► Ανοιχτό - Δωρεάν 1ο μάθημα: Τρίτη 4 / 10

Κάθε Τρίτη | 16.30 - 19.30
Κόστος: 50e / μήνα

ΤΖΕΝεράλε Acting Studio
Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργείο, Αθήνα, ΤΚ. 104 36

+30 (210) 523 2519 (ώρες επικοινωνίας 12:00-18:00)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Σύντομο βιογραφικό:

lallou konstantinaΗ Κωνσταντίνα Λάλλου είναι: Ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς - αριστούχος), δασκάλα χορού - χορογράφος - χορεύτρια (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Α. Καφαντάρη), απόφοιτη Φιλολογίας ( Α.Π.Θ.), πιστοποιημένη Δασκάλα γιόγκα στο yoga & budo center. Έχει παίξει σε παραστάσεις όπως : « Με την πένα σπαθί», «Τρείς αδερφές», «Σε εσάς που με ακούτε», «Ηλέκτρα», «Τουραντώ», « ‘Αννυ», «Κάστρο της ωργιάς», «Όπερα του ζητιάνου», «Αρχοντοχωριάτης», κ.λ.π.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες όπως: Παπακωνσταντίνου, Καλαιτζή, Καραντινάκης, Καλατζόπουλος, Χατζηβασιλείου, Κουμίδου, κ.α. Έχει διδάξει: Σύγχρονο, Μπαλέτο, Κίνηση για ηθοποιούς, jazz - μιούζικαλ, Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμό σε διάφορες ομάδες και σχολές όπως: Ωδείο Β. Ελλάδος, Α. Βουτσινάς, Χ.α.ν.θ., Φάμπρικα, Kabeiria, improvibe, θεατρικό εργαστήρι Μ.Συριόπουλου, κ.α.), σε ενήλικες αλλά και σε παιδικά - εφηβικά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό συνδυάζοντας χορό & θέατρο.

Παραδίδει η ίδια σεμινάρια με αυτήν τη βάση: Τον Νοέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριό της με τίτλο «Dance impro» - αυτοσχεδιασμός για όλους, στη σχολή «improvibe». Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε το σεμινάριο για ηθοποιούς «Συν(γ)-κινώ», ενώ τον Μάιο του 2022 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο χορευτικού αυτοσχεδιασμού «Dance improv w / dj» στη σχολή kabeiria. Έχει χορογραφήσει για θεατρικές παραστάσεις (σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πάτρας, θέατρο Μ.Μερκούρη, κ.α.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, θεάτρου, σωματικού θεάτρου, χοροθεάτρου, ρυθμού - body percussion, φωνητικής, κ.α. Δουλεύει ως ηθοποιός από το 2006. Χορογραφεί και διδάσκει από το 2012.

Read 1033 times Last modified on Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 09:03

Follow Us