Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 19:58

Το ξύπνημα του Qi - Νέος κύκλος μαθημάτων Qi gong με τη Μελίνα Ιορδανίδου στο Baraka

mathima Qi ging me tin melina iordanidou

Γνωριμία με το Qi gong***

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων Qi gong ξεκινά κάθε Πέμπτη 19.00-20.15 στο Baraka ~ Ο Δρόμος του Χορού με τη Μελίνα Ιορδανίδου!

Η πρακτική του Qi gong αποτελεί ένα κάλεσμα για "Επιστροφή"...επιστροφή στην αβίαστη και αναπνεύουσα ευρυχωρία που δύναται να καταλαμβάνει το σύνολο της ύπαρξής μας, χαρίζοντας ευεξία και απελευθερωτική επίγνωση .

Η ίδια η ονομασία της πρακτικής σημαίνει εργασία και καλλιέργεια της ζωτικής "μας" ενέργειας (Qi)... ενέργειας που διαπερνά και κινεί τα πάντα που μας περιβάλλουν και μας αποτελούν. Το Qi ενώνει, κινεί και αναζωογονεί....
Το Qi gong αποτελείται από ακολουθίες κινήσεων που συμβαίνουν με βραδύτητα, απαλότητα και σε συντονισμό με την αβίαστη αναπνοή. Εξίσου ευεργετική διαδικασία συντελείται και στατικά, στην ακινησία.

Δεν προσπαθούμε για το "ωραίο" και το "σωστό", μα για τη ειλικρινή αναγνώριση και έκφραση αυτού που Είναι, αυτού που είμαστε και βιώνουμε τη Στιγμή.
Κοιτάμε, αναγνωρίζουμε, επιτρέπουμε και αναπνέουμε ό, τι συμβαίνει μέσα μας και στον περίγυρο χωρίς να δίνουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόσημο (κατάφασης ή άρνησης) σε ό, τι ανακύπτει και αποκαλύπτεται. Παρατηρούμε και δεχόμαστε την ασταμάτητη Αλλαγή...

Τα Qi Gong στα οποία εστιάζω είναι:
Liu Zi Jue (έξι θεραπευτικών ήχων)
Tien Hsiao (Qi gong γείωσης)
Wei chi (προστατευτικό, θερμαίνει & ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα)
Ba Duan Jin (ευεργετεί όλους τους μεσημβρινούς - meridians)

Κάποιες κινήσεις από τη φόρμα του Tai chi της παράδοσης Yang και η φροντίδα του σώματός μας μέσα από την τεχνική του Σιάτσου-Self-massage στο τέλος ή το ξεκίνημα της συνάντησης, αποτελούν εξίσου "εργαλεία" συγγενή και χρήσιμα στο δρόμο της πρακτικής. Τα παραπάνω εμποτίζονται κι από τις αρχές της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής, όπως Yin Yang, Πέντε Στοιχεία, θεωρεία Zang fu κ.ά.

Η εποχή μας είναι απρόβλεπτη, όπως πάντα ήταν....μα προσβλέπω με χαρά στη συνάντηση!

Κάθε Πέμπτη | 19.00-20.15

  • Μηνιαία συμμετοχή: 35 ευρώ το μήνα (20 ευρώ για τα μέλη του χώρου Baraka~Ο Δρόμος του Χορού)
  • drop-in ανά μάθημα: 10 ευρώ

Το πρώτο μάθημα είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες*

Παρακαλούμε για την δήλωση συμμετοχής σας έγκαιρα, λόγω των έκτακτων μέτρων covid-19.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

Baraka ~ Ο Δρόμος του Χορού

Baraka~Ο Δρόμος του Χορού
Ηρακλειδών 54, Θησείο
2103459915 & 6949251100
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Follow us on Fb & Instagram

Read 317 times Last modified on Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 14:24

Follow Us