Μάθημα Παραδοσιακών Χορών με την Χριστίνα Μαγιάκη στο Tres Marias Movement Cult

paradosiakoi xoroi xristina magiaki

Μάθημα παραδοσιακών χορών, ρυθμών, ύφους, από όλη την Ελλάδα.

Ο παραδοσιακός χορός αποτελεί μια δραστηριότητα που συνδυάζει λόγο και έργο, έκφραση και κίνηση. Η πολύπλευρη αυτή προσέγγισή του μας δίνει την δυνατότητα να τον βιώσουμε σε βάθος και να τον κάνουμε δικό μας “κτήμα”. Επιπλέον, ο χορός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μουσική και το τραγούδι και αποτελεί ταυτόχρονα μια κινητική, συναισθηματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα.

Με μια ολιστική προσέγγιση της εκμάθησης των παραδοσιακών χορών, ενισχύονται τόσο ατομικές όσο και κοινωνικές δεξιότητες. Η ενεργητική ακρόαση απαιτεί συγκέντρωση και οριοθέτηση του νού προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Μέσω της διαδικασίας αυτής ενισχύεται σταδιακά η ικανότητα της υπομονής, η απόκτηση νέων γνώσεων και τέλος ο έλεγχος της σκέψης. Ταυτόχρονα, η ενεργητική ακρόαση έγκειται όχι μόνο στην ακρόαση των οδηγιών του δασκάλου αλλά και στην ρυθμική αγωγή, ως κατευθυντήρια δύναμη. Οι μαθητές δηλαδή, προσπαθώντας να ακούσουν και να κατανοήσουν τους διαφορετικούς ρυθμούς, υπόκεινται σε ουσιαστική ακρόαση της μουσικής και προκειμένου να την ερμηνεύσουν πραγματοποιώντας τους βηματισμούς, δίνουν έμφαση στους ρυθμικούς χτύπους.

✔ Το επίπεδο των μαθημάτων είναι βασικό.


Κάθε Πέμπτη | 21:00 - 22:00

Tres Marias Movement Cult

Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524
Fb: tres marias movement cult
Instagram: tresmarias_movementcult
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 696 times Last modified on Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 09:53

Follow Us