Τεχνική Μπαλλέτου με την Εμμανουέλα Κορκή

korki emanouella mathima klassikou baletou

Ballet technique
Βασική Τεχνική Μπαλέτου με την Εμμανουέλα Κορκή

Το μάθημα αυτό είναι αφιερωμένο στις βασικές τεχνικές και αισθητικές αρχές της τέχνης του μπαλέτου.
Η πρακτική περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στην μπάρα και στο κέντρο. Πρόθεση του μαθήματος είναι η γνωριμία με το σώμα μας, η ενεργοποίηση συνολικά της παρουσίας μας μέσω των αισθήσεων, η ενδυνάμωση και ο συντονισμός του κέντρου και των άκρων, καθώς και η καλλιέργεια της ισορροπίας και των πιο λεπτών κινήσεων. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε μια καινούργια ελευθερία στην κίνηση μας χορεύοντας και να συνδεθούμε με τον χώρο και το χρόνο με εμπιστοσύνη και αρμονία.

Το μάθημα απευθύνεται σε ός@ επιθυμούν να γνωρίσουν την τεχνική και αισθητική του μπαλέτου από την αρχή ή και να εμβαθύνουν περαιτέρω. Το μάθημα μπορεί να λειτουργήσει επίσης θαυμάσια συμπληρωματικά, σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του θεάτρου και άλλων τεχνών, καθώς και αθλημάτων.

Κάθε Παρασκευή 18:30-20:00
από τις 13 Οκτωβρίου 2023 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2023

* δίδακτρα:
10 ευρώ/μάθημα
35 ευρώ η προπληρωμή 4 μαθημάτων

Πληροφορίες και κράτηση θέσης:
Εμμανουέλα Κορκή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
00306977415434

* φωτογραφία εξωφύλλου:
Christian Robold
www.chris-r-photography.net/

Experimenta

Experimenta
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο
10' με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο


 Το μάθημα συντονίζει η Εμμανουέλα Κορκή:

Η Εμμανουέλα σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στο Sivananda Centre στην Πολωνία. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φέτος είχε την χαρά να μαθητεύσει κοντά στην E. Berland και τον W.Beavers -Somatic Training and Viewpoints. Επίσης έχει παρακολουθήσει τις σχολές αρχαρίων και μέσου-Αναρρίχησης και αρχαρίων -Ορειβασίας στην Ελλάδα. Το 2023 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Climb Into Youthwork” στην Ισπανία και “Recharging Youthwork” στην Πολωνία, το οποίο περιλαμβάνει - Hiking- Body Movement and Climbing σε συνεργασία με τον οργανισμό Lernlabor.

Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και μπαλέτο. Έμπνευση για τη πρακτική και διδασκαλία της αποτελούν οι μέθοδοι: Release technique, Contact improvisation, Viewpoints και τα Somatics. Επίσης διδάσκει σεμινάρια στη φύση, όπως στο Λεωνίδιο, στα πλαίσια του“Innerscapes festival”σε συνεργασία με την Ε.Δανεσή και το 2023, στο λόφο Φιλοπάππου το σεμινάριο“Interweavings: on Bodies, Memories and Landscapes”σε συνεργασία με την Α.Παπαγεωργίου και Mouries collective.

Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί από το 2005 μέχρι σήμερα με την Ομάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα, με την Χ. Μπαδέκα, με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig- Ε.Αλεξίου- Γ.Σαχίνη, Κ. Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Α. Τζάκου, Μ. Φριντζήλα, Ε. Παργινού, Γ. Καρούνη, Η. Monteiro μεταξύ άλλων. Επίσης στο σινεμά έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και stunt σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές.

Το χορογραφικό της έργο περιλαμβάνει έργα τα οποία συνδιαλέγονται με την σχέση κίνησης και ήχου, υλικών και της φύσης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Moon10 και τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Αλέξιο Μαντέ/Μοοn10, ερευνά την σχέση των τεχνών του χορού, της αναρρίχησης και της μουσικής, καθώς και την σύνδεση μας με τα άγρια/ παρθένα περιβάλλοντα.

 

Read 608 times Last modified on Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 09:30

Follow Us