Πρωινό μάθημα κλασικού χορού με την Εμμανουέλα Κορκή στην Cumana

mathima klasikou xorou emanouela korki
Η μοναδική αισθητική και πρακτική του μπαλέτου συνεχίζει να μας εμπνέει να γνωρίσουμε και να ενδυναμώσουμε το σώμα και την φαντασία μας.

Το μάθημα μπαλέτου μας βοηθά: να οξύνουμε τις αισθήσεις μας, να αναπνεύσουμε μέσα σε μια καινούργια ευλυγισία, να επιτύχουμε λεπτομερή συντονισμό των μελών και να διαχειριστούμε την δύναμη και το βάρος, με αποτέλεσμα καλύτερη ισορροπία και ελευθερία στην κίνηση μας.

Συνδυάζοντας το κλασσικό μάθημα - μπάρα, κέντρο- με αεροβικές ασκήσεις και ασκήσεις από την τεχνική της yoga υποστηρίζουμε και εισάγουμε το σώμα σε μια πιο ολοκληρωμένη άσκηση. Χορεύοντας καλλιεργούμε ένα πολύ δυνατό κέντρο σε αρμονική σχέση με τα άκρα μας και μαζί με την μουσική και το παιχνίδι της ταχύτητας και των ρυθμών, μας προσφέρεται ξανά η αίσθηση της ροής, της συγκέντρωσης και της συνδέσης μας μέσα στον κόσμο.

To μάθημα είναι αρχάριο-μεσαίο και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να θυμηθούν, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου με έναν ανοιχτό και ουσιαστικό τρόπο. Σε σπουδαστές χορού και θεάτρου, καθώς και σε ασκούμενους άλλων αθλημάτων , στα οποία η τεχνική του χορού λειτουργεί θαυμάσια συμπληρωματικά.

Kάθε Σάββατο | 11:00 – 12:30

Πληροφορίες στο Τ: 6977415434 / m: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους)

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

Cumana

CUMANA dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων – Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


Η Εμμανουέλα Κορκή είναι χορεύτρια και ηθοποιός, διδάσκει και χορογραφεί.

Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη, Yoga στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre στην Πολωνία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και Yoga με τους Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Τ.Ράλλη, C.Hanis, Ε.Κορφιά, Ε.Τοπαλίδου, Δ.Καμινάρη, Σ.Καρακώστα, J.Britton, C.Coe ,L.Farr, J.Hamilton, Jurij Alschitz, Η.Μonteirο, Α.Τζάκου Ε.Μαλκότση, P.Huguet, Γ.Σιώρα, M. Καραβά, Γ.Γιαπλέ, E.Xρυσοβιτσινού, Α.Φωνιαδάκη, Σ.Μαυραγάνη, Ε.Σκότη, Α.Μουζάκη, Α.Ρέτσο, J.Sanchez Ruiz, C.Castellucci, A.Colberg, D.Hernandez, S.Lefeuvre, Seoljin Kim, K.Sumako, Piergorgio Milano, T.Weinberger, L.Chetouane μεταξύ άλλων. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Kung-Fu με τον Π. Δερβέντη και την Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης με τον Γ. Θεοχαρόπουλο, την Σχολή Μέσου Επιπέδου με τον Γ. Βουτηρόπουλο, Α.Καραπετάκο και την Σχολή Χειμερινού Βουνού με τον Α. Ασημακόπουλο και Γ.Κωνσταντάκη.
Το 2020 δημιουργεί στο Λεωνίδιο με την υποστήριξη μιας ξεχωριστής ομάδας αναρριχητών, χορευτών και ερασιτεχνών, το Danceclimb1, το πρώτο ερευνητικό σεμινάριο πάνω στη σχέση της τέχνης του σύγχρονου χορού και της τέχνης της αναρρίχησης και ευρύτερα της κίνησης στο φυσικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός των τεχνών και η σχέση με την φύση, καθώς και η συμμετοχική διαδικασία που φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός, διαμορφώνουν την πρακτική, καθώς και την εκπαιδευτική, χορογραφική της έρευνα και έργο. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλλέτο και Υοga και έχει συνεργαστεί με το Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, Cumana studio, Επαγγελματική Σχολή Χορού Aktina, Επαγγελματική Σχολή Ρ. Μάνου, Duende School of Ensemble Physical Theatre, Σχολή Καλών Τεχνών ΑVDP, Dan.c.ce, Σχολή Ζ. Grecus, Velani- Crete Yoga, Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, Σχολείο Ι και ΙΙ στην Τήνο και το Ακροποδητί Φεστιβάλ στη Σύρο μεταξύ άλλων.

 

Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Oμάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα/ Rabbithole Performance Space, Α.Boleslavsky-Χ.Μπαδέκα/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την Κεντρομόλο- Ε.Παργινού /Δήμος Κέρκυρας, θέατρο Ροές, με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig-Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνης Φεστιβάλ Αθηνών, Α. Μαραθάκη/Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον J.Britton-Duende Ensemble/UK, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια-Μ.Καραβά, Α.Δαλαγγέλη/Φεστιβάλ Τήνος, Γ.Καταφυγή/θεάτρο Φούρνος, Σ.Χατζάκη- Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μ.Δραμισιώτη, Α.Καζούρη/ Κολλέγιο Αθηνών, Athens Video Dance Project 2014/ 2015, SaLtaTor Physical Dance Group- Γ. Καρούνης /Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Νάξου, H.Monteiro/ Φεστιβάλ AVDP, Ύδρας, Χανίων, Λευκωσίας. M.Klien- Β. Κοτσάλου/ Φεστιβάλ Αθηνών. Tο 2020 συνεργάζεται ως ηθοποιός και double-stunt στην ομάδα του Σ.Κρανιώτη, για την ταινία Μediterraneo του M.Barrena.

Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα «Πριν από τα δάση»2009 και «Προς το φως» 2011. «Ιάθαρ»2013 και «Κυριακές»2014 με την ομάδα Κόκκου ροιής. Το έργο «Canyon» για την Promenade AVDP 2015. Το έργο «Περί έρωτος» 2016 για το φεστιβάλ Altofest στη Nάπολη. Το 2013 -2018 πραγματοποιεί 6 κύκλους έρευνας/σεμιναρίων-performances «Σύγχρονος χορός και Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο, Σ. Πηλιχό, Τ. Δημητρίου και Γ. Ταμιωλάκη. Επίσης έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος με την Lemon Poppy Seed Company 2018-19 και στο έργο «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμή 2017, «Ονέγκιν» σε σκηνοθεσία Τ.Ράλλη 2017 και «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Μ. Φριντζήλα στο Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 2018.

 

Read 89 times Last modified on Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 21:48

Follow Us