Mαθήματα κλασσικού χορού με τον Κωστή Τσιαμάγκα στην Cumana

mathima klasikou xorou kostis tsiamagkas
Inside ballet technique/stretching

Μέσω μεθοδικών ασκήσεων και γυμνασμάτων κυρίως στο πάτωμα, γίνεται αφύπνιση των κινητήριων κέντρων του σώματος και διοχέτευση της ενέργειας στα άκρα και έξω από αυτά. Κατανοείται και επαναδιαπραγματεύεται η ευθυγράμμιση και η ορθή στάση του σώματος του χορευτή, προωθώντας τόσο την βέλτιστη υγεία του μυοσκελετικού συστήματος όσο και την αρτιότερη διαχείριση του σώματος στις παραστατικές τέχνες. Ταυτόχρονα γίνεται ανάλυση σε βάθος της τεχνικής του μπαλέτου που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη έντεχνου χορού.

Αφορά τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες, καθώς δουλεύει ο καθένας στον δικό του ρυθμό και επίπεδο.

Pointes technique

Στο μάθημα αυτό γίνεται ανάλυση της τεχνικής των pointes, μέσω ασκήσεων για ενδυνάμωση και σταθεροποίηση αλλά και γνωριμία με μια ευρεία γκάμα βημάτων στις pointes στην μπάρα και το κέντρο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην σωστή ευθυγράμμιση και ορθή εκτέλεση των βημάτων, όσο και στην καλλιτεχνική ερμηνεία.

Το επίπεδο είναι βασικό και αφορά σε αρχάριους που θέλουν να έχουν πρώτη επαφή, μέχρι σε προχωρημένους που θέλουν ενδυναμωθούν ή/και να επαναδιαπραγματευτούν την τεχνική τους.


Τετάρτη 21:00 – 22:30 (ανοιχτό)

Παρασκευή 17:00 – 18:30 (ανοιχτό)

Κυριακή:  15:00 - 16:00  (Barre a terre) και 16:00 - 17:00 (Pointe)


Κόστος συμμετοχής:

7€ (6€ για φοιτητές και ανέργους)

5€ (για τα μονόωρα μαθήματα της Κυριακής)


Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα.
Για πρόσθετες διευκρινίσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

Cumana

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων – Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


O Κωστής Τσιαμάγκας σπούδασε χορό στο προπαρασκευαστικό της Κρατικής Σχολής Χορού και Ορχηστικής Τέχνης, την Εθνική Λυρική Σκηνή και με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα από όπου κι αποφοίτησε. ~Παράλληλα, σπούδασε στο τμήμα Γεωπονίας και Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. ~Ασχολείται από μικρή ηλικία με την σωματική κίνηση μέσω διάφορων πολεμικών τεχνών (Tai chi chuan, Bagua Zhang, Hung gar, Karate), καθώς και με εσωτερικές πρακτικές (Chi gong, Ashtanga Joga, Ταοϊστική γιόγκα, διαλογισμό). ~Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού, χοροθεάτρου και χορογράφους όπως: Σοφία Σπυράτου (Κουρέας της Σεβίλλης/ Οδύσσεια/ Παναγία των Παρισίων/ Θησέας και Αριάδνη), Dreamakers (Dreamakers), Γιάννη Μπαγουρδή (Πende), Μαρκέλα Μανωλιάδου (Ρωμαίος και Ιουλιέτα Ε.Λ.Σ.) Κατερίνα Ανδριοπούλου (Τα μάγια της πεταλούδας), Lydia Lithos Dancetheater (Other side/ Πρόσγειος πτήση/ Retro times), Simple Steps (Remembrances/ Το μονοπάτι της γυναίκας), Αντώνη Φονιαδάκη (Priority), Άρτεμη Ιγνατίου, Bolero (Bejart Ballet Lausanne), Yper Orion (Quida), και σε παραστάσεις επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών χορού ως σολίστ. ~Έχει επιμεληθεί κίνηση για θεατρικές παραστάσεις όπως: “Non, ceci n' est pas Molliere”, “Πέθαναν οι γάτες” καθώς για το “(Ιn)visible lines” το official lab performance του 6ου AVDP όπου και χόρεψε. ~Έχει βραβευτεί με 1ο βραβείο χορογραφίας για την χορογραφία “Ultimate monochoros” από την Ένωση Ελλήνων Χορογράφων που παρουσιάστηκε στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Α.Σ.Κ.Τ στα πλαίσια του A.V.D.P. ~Έχει λάβει μέρος σε πλήθος διεθνών και ελληνικών φεστιβάλ χορού κα χοροθεάτρου (TACT, MOT, ITF Slavija, Black Box lTD, AVDP, Reborn in Athens, Αθηνών και Επιδαύρου). ~Διδάσκει συστηματικά και σεμιναριακά, κλασικό μπαλέτο σε σχολές και studios χορού προετοιμάζοντας μαθητές με επιτυχία για τις εισαγωγικές και εξαγωγικές εξετάσεις χορού του ΥΠΠΟΑ και σχολές εξωτερικού.

Read 1372 times Last modified on Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 08:23

Follow Us