Μαθήματα Κλασικού Χορού με την Πωλίνα Χρυσάφη στο Tanzterrain

polina xrysafi mathima klasikou xorou

Κλασσικός χορός | αρχάριο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή, με υπομονή και επιμονή, να γνωρίσουμε κάθε κίνηση, να εξοικειωθούμε με την ορολογία και να αναλύσουμε την τεχνική. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.

Κλασσικός χορός | μεσαίο επίπεδο
Στη συνέχεια στο επόμενο επίπεδο, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα. Μέσω πολυπλοκότερων συνδυασμών μεγαλύτερης διάρκειας θα δουλέψουμε την μνήμη και θα εντρυφήσουμε στην τεχνική και τη χορευτικότητα. Η πρακτική μας στοχεύει στο να εκτελούμε τις ασκήσεις με ακρίβεια σε διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες, αλλά πάνω από όλα στο να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

Ballet-based ενδυνάμωση | ανοιχτό επίπεδο
Το μάθημα αυτό εμπνέεται από το functional training, το μπαλέτο και το barre a terre και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του σώματος και την σταδιακή ανάλυση της τεχνικής.

✔ Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μείνει in between βασικού και μεσαίου επιπέδου λόγω των περιορισμών covid19, καθώς και σε όσους/ες θέλουν να καθαρίσουν την τεχνική τους και να προετοιμάσουν το σώμα να υποστηρίξει την τεχνική με περισσότερη
δύναμη και ακρίβεια.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα φύλα, όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα.
Ανυπομονώ να ανταμώσουμε!
*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ / ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Κλασσικός χορός (Α) Αρχάριο |
Δευτέρα |18.15-19.30
Τετάρτη | 18.15-19.30

Κλασσικός χορός (Β) Βασικό |
Παρασκευή 18.30-20.00

Κλασσικός χορός (Μ) Μεσαίο |
Δευτέρα | 19.30-21.00

Ballet-based ενδυνάμωση (Ο) Open |
Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Polina Chrysafi
Tel: 694 928 2991
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: Polina_Chrysafi

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
www.tanzterrain.com | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6934119345


polina xrysafi

Η Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος "artist in process- performance major" του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).

Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.
Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.

Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

Read 934 times Last modified on Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 20:14

Follow Us