Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Read more
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 19:19

Ballet με την Εμμανουέλα Κορκή στην Cumana

Το επίπεδο των μαθημάτων είναι αρχάριο - μεσαίο και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, καθώς και σε σπουδαστές χορού και θεάτρου.

Μέσα από την μοναδική αισθητική και πρακτική του Mπαλλέτου, μπορούμε να γνωρίσουμε και να ενδυναμώσουμε το σώμα μας.

Χορεύοντας καλλιεργούμε ένα πολύ δυνατό κέντρο σε αρμονική σχέση με τα άκρα μας. Το μάθημα μπαλλέτου μας βοηθά: να οξύνουμε τις αισθήσεις μας, να αναπνεύσουμε μέσα σε μια καινούργια ευλυγισία, να επιτύχουμε λεπτομερή συντονισμό των μελών, να διαχειριστούμε την δύναμη και το βάρος, με αποτέλεσμα καλύτερη ισορροπία και ελευθερία στην κίνηση μας. Συνδυάζοντας το κλασσικό μάθημα - μπάρα, κέντρο- με αεροβικές ασκήσεις και ασκήσεις από την τεχνική της yoga υποστηρίζουμε και εισάγουμε το σώμα σε μια πιο ολοκληρωμένη άσκηση.  Και μαζί με την μουσική  και το παιχνίδι της ταχύτητας και των ρυθμών, μας προσφέρεται ξανά η αίσθηση της ροής, της συγκέντρωσης και της σύνδεσης  μέσα στον κόσμο. Χορεύουμε.

To μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, καθώς και σε σπουδαστές χορού και θεάτρου.

Μάθημα Ballet με την Εμμανουέλα Κορκή (Cumana) (-20% με κάρτα Plus)

Kάθε Τετάρτη 18:00 – 19:30  & Σάββατο 11:00 – 12:30

Κόστος συμμετοχής: 7€

Πληροφορίες στο Τ: 6977415434 / m: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

→ Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων

 Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr


Η Εμμανουέλα Κορκή είναι χορεύτρια και ηθοποιός, διδάσκει και χορογραφεί.

Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη, Yoga στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre στην Πολωνία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και Yoga με τους Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Τ.Ράλλη, C.Hanis,  Ε.Κορφιά, Ε.Τοπαλίδου, Δ.Καμινάρη, Σ.Καρακώστα, J.Britton, C.Coe ,L.Farr, J.Hamilton, Jurij Alschitz, Η.Μonteirο, Α.Τζάκου Ε.Μαλκότση, P.Huguet, Γ.Σιώρα, M. Καραβά, Γ.Γιαπλέ, E.Xρυσοβιτσινού, Α.Φωνιαδάκη, Σ.Μαυραγάνη, Ε.Σκότη, Α.Μουζάκη, Α.Ρέτσο, J.Sanchez Ruiz, C.Castellucci, A.Colberg, D.Hernandez, S.Lefeuvre, Seoljin Kim, K.Sumako, Piergorgio Milano, T.Weinberger, L.Chetouane μεταξύ άλλων.  Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Kung-Fu με τον Π. Δερβέντη και την Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης με τον Γ. Θεοχαρόπουλο,  την Σχολή Μέσου Επιπέδου με τον Γ. Βουτηρόπουλο, Α.Καραπετάκο και την Σχολή Χειμερινού Βουνού με τον Α. Ασημακόπουλο και Γ.Κωνσταντάκη.

Το 2020 δημιουργεί στο Λεωνίδιο με την υποστήριξη μιας ξεχωριστής ομάδας αναρριχητών, χορευτών και ερασιτεχνών, το Danceclimb1, το πρώτο ερευνητικό σεμινάριο πάνω στη σχέση της τέχνης του σύγχρονου χορού και της τέχνης της αναρρίχησης και ευρύτερα της κίνησης στο φυσικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός των τεχνών και η σχέση με την φύση, καθώς και η συμμετοχική διαδικασία που φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός, διαμορφώνουν την πρακτική, καθώς και την εκπαιδευτική,  χορογραφική της έρευνα και έργο. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλλέτο και Υοga και  έχει συνεργαστεί με το Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, Cumana studio, Επαγγελματική Σχολή Χορού Aktina,  Επαγγελματική Σχολή Ρ. Μάνου,  Duende School of Ensemble Physical Theatre, Σχολή Καλών Τεχνών ΑVDP, Dan.c.ce, Σχολή Ζ. Grecus, Velani- Crete Yoga, Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος,  Σχολείο Ι και ΙΙ στην Τήνο και  το Ακροποδητί Φεστιβάλ στη Σύρο μεταξύ άλλων.

Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί  με την Oμάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα/ Rabbithole Performance Space,  Α.Boleslavsky-Χ.Μπαδέκα/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την Κεντρομόλο-  Ε.Παργινού /Δήμος Κέρκυρας, θέατρο Ροές, με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig-Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνης Φεστιβάλ Αθηνών, Α. Μαραθάκη/Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον J.Britton-Duende Ensemble/UK, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια-Μ.Καραβά, Α.Δαλαγγέλη/Φεστιβάλ Τήνος, Γ.Καταφυγή/θεάτρο Φούρνος, Σ.Χατζάκη- Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μ.Δραμισιώτη, Α.Καζούρη/ Κολλέγιο Αθηνών, Athens Video Dance Project  2014/ 2015, SaLtaTor Physical Dance Group- Γ. Καρούνης /Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Νάξου, H.Monteiro/ Φεστιβάλ AVDP, Ύδρας, Χανίων, Λευκωσίας. M.Klien- Β. Κοτσάλου/ Φεστιβάλ Αθηνών. Tο 2020 συνεργάζεται ως ηθοποιός και double-stunt στην ομάδα του Σ.Κρανιώτη, για την ταινία Μediterraneo του M.Barrena.

Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα «Πριν από τα δάση»2009 και «Προς το φως» 2011. «Ιάθαρ»2013 και «Κυριακές»2014  με την ομάδα Κόκκου ροιής. Το έργο  «Canyon» για την Promenade AVDP 2015. Το έργο «Περί έρωτος» 2016 για το φεστιβάλ Altofest στη Nάπολη. Το 2013 -2018  πραγματοποιεί 6 κύκλους έρευνας/σεμιναρίων-performances «Σύγχρονος χορός και Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους  μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο, Σ. Πηλιχό, Τ. Δημητρίου και Γ. Ταμιωλάκη. Επίσης έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος με την Lemon Poppy Seed Company 2018-19 και στο έργο «Ηλέκτρα»  σε  σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμή 2017, «Ονέγκιν» σε σκηνοθεσία Τ.Ράλλη 2017 και  «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία  Μ. Φριντζήλα στο Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 2018.

 

Τετάρτη | 18:00 - 19:30

Σάββατο | 11:00 - 12:30

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους).
Ειδικές τιμές με τις μηνιαίες κάρτες της Cumana


Πληροφορίες στο Τ: 6977415434 / m: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων  σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες. 

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


Η Εμμανουέλα Κορκή διδάσκει και χορογραφεί, είναι χορεύτρια και ηθοποιός. Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre στην Πολωνία. ‘Eχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και Yoga με τους Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Τ.Ράλλη, C.Hanis, L.Hanis, Ε.Κορφιά, Ε.Τοπαλίδου, Σ.Καρακώστα, J.Britton, C.Coe ,L.Farr, J.Hamilton, Jurij Alschitz, Η.Μonteiro, Ε.Μαλκότση, P.Huguet, Γ.Σιώρα, M. Καραβά, Γ.Γιαπλέ, E.Xρυσοβιτσινού, Α.Φωνιαδάκη, Σ.Μαυραγάνη, Ε.Σκότη, Α.Μουζάκη, Α.Ρέτσο, J.Sanchez Ruiz, C.Castellucci, A.Colberg, D.Hernandez, S.Lefeuvre, Seoljin Kim, K.Sumako, Piergorgio Milano, T.Weinberger, L.Chetouane.

Eπίσης έχει παρακολουθήσει το μονοετές σεμινάριο θεατρικής μετάφρασης (ελληνικά-γαλλικά) στο Εκεμέλ. Ως performer έχει συνεργαστεί με την με την Oμάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα.
Με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig-Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνης φεστιβάλ Αθηνών, Α.Boleslavsky-Χ.Μπαδέκα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ε.Παργηνού, Α.Τζάκου, Α. Μαραθάκη, με τον J.Britton-Duende Ensemble. Επίσης έχει συνεργαστεί με την Μ.Κρητικού- Σχολείο Ι και ΙΙ- Φεστιβάλ Τήνος, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια-Μ.Καραβά, Α.Δαλαγγέλη, Γ.Καταφυγή, Σ.Χατζάκη- Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μ.Δραμισιώτη, Α.Καζούρη,  Athens Video Dance Project 2014/ 2015,SaLtaTor Physical Dance Group- Γ. Καρούνης, H.Monteiro, M.Klien- Β. Κοτσάλου Φεστιβάλ Αθηνών. Επίσης με την ομάδα «Κόκκου Ροιής» Α. Μαραθάκη, Χ.Ροζάκη και Γ.Ταμιωλάκη έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα έργα «Ηάθαρ»2013 και «Κυριακές»2014. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλλέτο και Υοga. Συνεργάζεται με το Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, Cumana studio και Gaz Symphony Studio. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Επαγγελματική Σχολή Χορού Aktina, Duende School of Ensemble Physical Theatre, Σχολή Καλών Τεχνών, Dan.c.ce, Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus, Velani- Crete Yoga.

Παραδίδει σεμινάρια και έχει συνεργαστεί με το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, με το Σχολείο Ι και ΙΙ στην Τήνο και το Ακροποδητί Φεστιβάλ στη Σύρο μεταξύ άλλων. Το 2013 -2015 πραγματοποίησε 6 κύκλους έρευνας-σεμινάρια «Σύγχρονος χορός και Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο, Σ. Πηλιχό και έγιναν 6 παρουσιάσεις έργων των σπουδαστών. Το 2017-2018 σε συνεργασία με τους μουσικούς Τ. Δημητρίου και Γ. Ταμιωλάκη πραγματοποίησε 2 σεμινάρια αφιερωμένα στη σχέση Baroque μουσικής και αυτοσχεδιασμού/σύγχρονου χορού. Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα «Προς το φως» 2011, «Πριν από τα δάση»2009. Καθώς και το έργο «Canyon» για την Promenade AVDP 2015. To 2016 χορογράφησε το έργο «Περί έρωτος», σε σχέση με την πολιτική σημασία του έρωτος, στα πλαίσια του site- specific Operappartamento creative Residency και βραβείο παραγωγής του φεστιβάλ για την ομάδα Όχι παίζουμε στο Altofest στη Napoli.

Το 2017 έκανε επιμέλεια κίνησης στην παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμή και συνεργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός χορογράφος στην παράσταση «Ονέγκιν» σε σκηνοθεσία Τ.Ράλλη. Το 2018 συνεργάζεται ως κινησιολόγος στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Μ. Φριντζήλα στο μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Το 2019 συνεργάζεται ως κινησιολόγος στο έργο «Aγάπη δε μη έχω..» σε σκηνοθεσία Γ.Μπακαλού. Η ενότητα των τεχνών, η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον μέσω της ορειβασίας και της αναρρίχησης, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός διαμορφώνουν την πρακτική, καθώς και την εκπαιδευτική και χορογραφική της έρευνα.

Read 210 times Last modified on Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 08:30
Like us on Facebook