Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 10:57

Hatha / Yin / Restorative Yoga / Prenatal & Postnatal / Vinyasa Yoga

Written by
Rate this item
(0 votes)

Hatha / Yin / Restorative Yoga / Prenatal & Postnatal
Ήπιας – Μέτριας δυναμικής πρακτική

Επίπεδο Αρχάριο / Βασικό

Απευθύνεται σε ασκούμενους που έχουν ανάγκη ήπιας-μέτριας δυναμικής μαθήματα, δηλαδή τόσο σε άτομα με μικρή ή καθόλου εμπειρία στις πρακτικές της Yoga, όσο και σε άτομα σε αποθεραπεία / αποκατάσταση τραυματισμών ή με μεγάλη αποχή απο την ενασχόληση με την κίνηση.


Περιλαμβάνει και ενσωματώνει συγκεκριμένες θέσεις (Asanas) όλων των τύπων (καθιστές, όρθιες, ανάστροφες, ισορροπίες κ.λπ.) σε ακολουθία, Pranayama (ασκήσεις ελέγχου αναπνοής), Yoga Nidra (καθοδηγούμενη χαλάρωση), διαλογισμό. Σκοπός είναι η εξασκηση των θέσεων, με όλα τα οφέλη τους (ενδυνάμωση-ευλυγισία, βελτίωση καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, ψυχολογίας, στάσης σώματος κλπ) με μια ήρεμη, διαλογιστική προσέγγιση.
Αυστηρά ολιγομελή τμήματα (12 άτομα max YOGA / 8 άτομα max AERIAL)
Με σεβασμό στο κάθε σώμα, την καθε προσωπικότητα, καθώς και στις ανάγκες και τα όριά τους.

Vinyasa Yoga

Έντονης δυναμικής και ροής πρακτική

Επίπεδο Μέτριο / Προχωρημένο

Πρόκειται για μια πρακτική σε συνεχή ροή και ρυθμό, συνδυάζοντας την κάθε κίνηση με την αναπνοή. Αξιοποιεί θέσεις όλων των τύπων (καθιστές, όρθιες, πρηνείς, ισορροπίας, ανάστροφες κ.λπ.) σε ακολουθία, προσθέτοντας το αεροβικό στοιχείο στην πρακτική της Yoga, την εναλλαγή στην ένταση και εστιάζει στην  αναγκαιότητα κατανόησης της μηχανικής λειτουργίας του κάθε σώματος.

Εστιάζοντας πάντα στη λειτουργία της ελεγχόμενης και μη, αναπνοής και στην ενσυνείδητη, ασφαλή και εναλλασσόμενης ροής κίνηση του σώματος και με την βοήθεια της πρακτικής της καθοδηγούμενης χαλάρωσης (Yoga Nidra) επιτυγχάνεται / καλλιεργείται η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και αντοχής, η μυική ενδυνάμωση, η ευλυγισία, η συνειδητή παρουσία και η καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αυστηρά ολιγομελή τμήματα (12 άτομα max YOGA / 8 άτομα max AERIAL)

Με σεβασμό στο κάθε σώμα, την καθε προσωπικότητα, καθώς και στις ανάγκες και τα όριά τους.

Υπεύθυνη μαθήματος: Μαρία Γιασεμί Νικήτα

Read 268 times Last modified on Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 11:12
More in this category: Aerial & Acro Practice »

Follow Us