Kύκλος μαθημάτων Mobility με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη

sioras dligiannis mobility

Kύκλος μαθημάτων Mobility στον Εθνικό Κήπο

21 Νοεμβρίου με 22 Δεκεμβρίου 2023
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
08.00-09.00

Αν ψάχνεις ένα πρωινό μάθημα για να ξεκινήσει η μέρα σου δυναμικά, αν θες να βρεις τη χαμένη φόρμα σου, να ξεπιαστείς, να εξερευνήσεις νέες κινητικές πραγματικότητες και βαριέσαι το γυμναστήριο, αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό, τότε αυτό το μάθημα είναι για εσένα.
Οι ασκήσεις που εστιάζουν στη διεύρυνση των κινητικών δυνατοτήτων, συχνά αναφέρονται ως mobility exercises. Αν και οι ασκήσεις αυτές δεν αποτελούν από μόνες τους ένα είδος άσκησης, τις συναντάμε σε ένα τεράστιο εύρος πρακτικών όπως στα somatics, στον χώρο του χορού και του αθλητισμού ως μέρος του ζεστάματος ή ως τεχνικές αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς. Το μεγάλο εύρος των ασκήσεων αυτών, σε συνδυασμό με τις παραλλαγές που έχουν, κάνουν τις ασκήσεις mobility προσιτές και χρήσιμες για όλα τα σώματα, και τις ηλικίες, ασχέτως εμπειρίας και σωματικής κατάστασης, καθώς αφορούν μια πολύ φιλική στο σώμα προσέγγιση.

Τα συγκεκριμένα μαθήματα mobility φέρνουν μερικές από τις πρακτικές αυτές, στο καταπράσινο περιβάλλον του Εθνικού Κήπου μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση. Η δυναμική φύση των ασκήσεων αυτών, που μπορούν να γίνουν από πολύ απλές έως πιο απαιτητικές, σε συνδυασμό με την πρωινή φύση της πρακτικής, προτείνουν μια ρουτίνα που θα προετοιμάζει και θα θωρακίζει το ασκούμενο σώμα για την υπόλοιπη ημέρα. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι η κατάκτηση μιας τεχνικής, αλλά η εξερεύνηση και η εκ νέου γνωριμία με το σώμα μας, μέσα από μια διαδικασία όπου το ίδιο το άτομο ξεκλειδώνει λίγο λίγο κινητικές ικανότητες, μετατρέπει τα παλιά μοτίβα του νου και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του.

Τι θα κάνουμε;

Θα παίξουμε με τους κανόνες της ανατομίας μας και θα ακούσουμε τα όρια του σώματός μας. Θα του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και θα το δούμε να αλλάζει μέσα από τη σχέση που έχει με τον πραγματικό χώρο, τη γη, τα δέντρα, τον αέρα. Σε σχέση με την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία, την ιδιοδεκτικότητα και την κιναισθησία. Θα περπατήσουμε ξυπόλυτοι, θα παίξουμε στην παιδική χαρά, θα χρησιμοποιήσουμε μπαλάκια, ξυλάκια, σχοινάκια και άλλα props, θα κρεμαστούμε, θα ξαπλώσουμε, θα δουλέψουμε με το σώμα μας αλλά και με τα σώματα των άλλων. Θα λύσουμε γρίφους στο και με το σώμα μας, δημιουργώντας νέες νευρικές συνάψεις. Θα εξερευνήσουμε εκ νέου πως καθόμαστε, σηκώνουμε βάρος, ισορροπούμε το βάρος μας, περπατάμε, δημιουργούμε χώρο στις αρθρώσεις μας, δυναμώνουμε ό,τι χρειαζόμαστε, δεν εξαντλούμαστε, πως εκκινούμε την μηχανή του σώματος μας το πρωί και πως κρατάμε ανοιχτό τον διάλογο μαζί της.

Σε ποια σώματα απευθύνεται;

Όλα τα σώματα είναι ευπρόσδεκτα στην πρακτική. Για τον λόγο αυτό δίνονται παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου ασχέτως ηλικίας και εμπειρίας στις σωματικές πρακτικές.

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 08.00-09.00
(προτείνουμε τουλάχιστον συμμετοχή σε δύο από τις τρεις μέρες κάθε εβδομάδα)

Εθνικός Kήπος
(συνάντηση παρά πέντε στη παιδική χαρά εντός του κήπου)

Δίδακτρα
Drop in 12€
Μήνας 50€
40€ ανέργων/σπουδαστών

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο 6946286026 ή να στείλετε μέιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε περίπτωση σημαντικού κινητικού προβλήματος ή αναπηρίας επικοινωνήστε μαζί μας


Ο Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης είναι Movement Educator και ενεργός καλλιτέχνης του χορού. Ήρθε σε επαφή με τη φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα χάρη στη μητέρα του, η οποία είναι επίσης δασκάλα γιόγκα και ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στη γιόγκα, στην ακαδημία της γιόγκα ‘Λωτός’ ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις του πλάι σε διαφορετικούς δασκάλους στην Ινδία. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στην εναλλακτική αποθεραπεία μέσω ασκήσεων γιόγκα σε φυσικοθεραπευτήριο και έκτοτε έχει παραδώσει μαθήματα σε διαφορετικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, απ’ όπου και ο ίδιος είχε αποφοιτήσει το 2014. Από τον Μάρτιο του 2020 εξερευνά και μοιράζεται μια πρωτότυπη πρακτική συν-κίνησης, με κλειστά μάτια, που εστιάζει στην αίσθηση της αφής και της συναπόφασης. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα, εργαστήρια και εξελίσσει την καλλιτεχνική του έρευνα επιλέγοντας κατά βάση τον δημόσιο χώρο. Από το 2022 είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Εκπαιδευτικού προγράμματος Unplugged Dance στη Λευκάδα.

 

Read 430 times Last modified on Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 21:22

Follow Us