Let's be comfortable in our own skin με την Ανδρονίκη Μαραθάκη

 marathaki synaski

Στο φετινό πρόγραμμα του ΣΥΝΑΣΚί καλωσορίζουμε για πρώτη φορά την Ανδρονίκη Μαραθάκη με μια εβδομάδα πρακτικών (10πμ-12) & ερευνητικών εργαλείων (1-3μμ). Μείνετε μεταξύ 12-1μμ για ησυχία, απορρόφηση & συγκομιδή. Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

Δευτέρα 1 - Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 // 10πμ-12 & 1-3μμ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ένα πρωινό μάθημα, 10πμ-12 | 20ε
πέντε πρωινά μαθήματα, 10πμ-12 | 70ε
πέντε πρωινά μαθήματα & σεμινάριο, 10πμ-3μμ | 120ε

• βρείτε ολόκληρο τον πίνακα διδάκτρων και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των COCHLEA studia εδώ → cochleares.com/tuition
• βρείτε το 6μηνιαίο πρόγραμμα του ΣΥΝΑΣΚί d|intensifying εδώ → cochleares.com/synaski

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
προτιμήστε να μας στείλετε μνμ στα
facebook.com/synaski &
www.facebook.com/cochleastudia
ή τηλεφωνήστε μας στο 6909853355

••

Μαθήματα πρακτικών 10πμ-12

Το πρώτο μέρος εστιάζει στην αυτοσχεδιαστική πρακτική χορού "let's be comfortable in our own skin", μία πρακτική που επενδύει στην ανακάλυψη τρόπων συντονισμού της κίνησής μας με τα αισθητηριακά ερεθίσματα, καθώς και στη διαχείριση της κίνησής μας στον κόσμο μέσα από διαδικασίες που δεν αφορούν έναν εξωτερικό παρατηρητή, αλλά στο πώς η ίδια η κίνηση ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί τις διάφορες οργανώσεις και διαδικασίες του ζωντανού και ολιστικού Σώματος.

Χαρακτηρίζεται από τη μελέτη, τον στοχασμό και την εμπειρία του χορού με μία «γυμνή προσοχή» σε αυτό που ονομάζουμε «αισθητηριακά ερεθίσματα», διερωτώντας τι είναι και πώς μπορούν να γίνουν αισθητά και με ποιους τρόπους μπορούμε να συντονίσουμε την κίνησή μας με την αίσθηση αυτών.

Μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων, αυτή η πρακτική ανιχνεύει το ίδιο το βίωμα της κίνησης που/ενώ οργανώνει τον εαυτό μας στον κόσμο

  • εστιάζοντας στην οργάνωση του σώματος κατά την κίνηση -τη σκελετική του αρχιτεκτονική, τον αισθητηριακό κόσμο των δικτύων του, τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και το περιβάλλον
  • ακολουθώντας παραλλαγές που είτε περιορίζουν είτε διευκολύνουν τις λειτουργικές απαιτήσεις του σώματος
  • καλλιεργώντας μια ακριβή ποιότητα προσοχής
  • και ενώ διαπραγματεύεται τρόπους επικοινωνίας με μια περισσότερο από ανθρώπινη διάσταση

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πρακτική https://www.andronikimarathaki.com/letsbecomfortableinour...

Σεμινάριο στρατηγικών 1-3μμ

Ποια είναι τα αφηγηματικά σχήματα, οι δραματουργίες και διαδρομές του αισθητικού που διαμορφώνονται μέσα από πρακτικές όπως η “Let’s be comfortable in our own skin” ;
Εδώ στο δεύτερο μέρος μοιράζονται scores της πρακτικής αυτής και που ανήκουν στην FULL VERSION εκδοχή της, αλλά και στρατηγικές από δύο προηγούμενες καλλιτεχνικές έρευνες: τα τοπία σχέσεων (έργο holy purple) και τις ροές κίνησης (θεματική έρωτας & επανάσταση) και ερευνώνται οι αισθητικές αντανακλάσεις τους.

Ακολουθείται η δομή αρθρώνω-ερμηνεύω-αρθρώνω | articulating-performing-articulating, (από το έργο Hi Jack.Hijack) μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουμε την αμφίδρομη μετουσίωση οδηγίας-πρακτικής, μία σχέση που ξεκινά ως μια απλή μετάφραση και που μέσω της αναπόφευκτης αλλοίωσης που υπάρχει σε κάθε επικοινωνία μετατοπίζεται και πλέκει σημεία συνάντησης.

περισσότερες πληροφορίες σχετικά
με "holy purple" : https://www.holypurple.com/
με «έρωτας & επανάσταση»: https://www.facebook.com/love.and.revolution.2016I2018
με Hi Jack.Hijack! : https://www.onassis.org/.../5th-young-choreographers...

 

logo square

COCHLEA studia
Παναγή Μπενάκη 4, TK 11471, Αθήνα
www.cochleares.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T. 6909853355


Η Ανδρονίκη Μαραθάκη είναι χορογράφος, ερμηνεύτρια και δασκάλα χορού. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ξεκίνησε την καλλιτεχνική της έρευνα στην χορογραφία και τον αυτοσχεδιασμό χορού. Διατηρώντας την ελαστικότητα στο τι μπορεί να σημαίνει χορός και επεκτείνοντας τα όρια στην καθοδήγηση του χορού και τη χορογραφία, ενδιαφέρεται για τους διάφορους τρόπους που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την κίνηση και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνει πολιτιστικές μορφές και κοινωνικές σχέσεις σε διάφορα περιβάλλοντα. Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει την έρευνά της στις ροές κίνησης, τα κινητικά τοπία, τα τοπία που διαμορφώνονται μέσα από σχέσεις, τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς του Σώματος και την αισθητηριακή επικοινωνία του εαυτού και των κοινοτήτων (Έρωτας & Επανάσταση, it's not about if you will love me tomorrow , holy purple, Let’s be comfortable in our own skin).

Τα τελευταία δύο χρόνια, με τον τίτλο «Let's be comfort in our own skin» εξελίσσει μια χορευτική πρακτική αυτοσχεδιασμού που καλλιεργεί τη σχέση αισθητηριακών ερεθισμάτων και κίνησης. Μέσα από μια επιθυμία να συνεχίσει να κινείται χωρίς πόνο και διατηρώντας την ευχαρίστηση του χορού, αυτή η χορευτική πρακτική ενημερώνει τη νέα ερευνητική της θεματική για το τρίγωνο «πόνος-κίνηση-απόλαυση».

H τελευταία της παράσταση παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023 και υποστηρίχθηκε και από τον οργανισμό NEON, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Island Connection Residency Program και το Unplugged Dance.
Μέρος της έρευνάς της παρουσιάστηκε στο TWIXTlab: art, anthropology & the everyday σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν και η διάλεξή της εντάσσεται στο ηλεκτρονικό αρχείο για την καλλιτεχνική έρευνα στην Ελλάδα.

 

Read 725 times Last modified on Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 20:13

Follow Us