Αυτοσχεδιασμός & Χορογραφική σύνθεση με την Πέρσα Σταματοπούλου

stamatopoulou contact

Photo: Δημήτρης Κοιλαλούς

Το μάθημα αποσκοπεί στην ανακάλυψη και διεύρυνση σωματικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων (skills), μέσα από μία ερευνητική και δημιουργική προσέγγιση της κίνησης και της έκφρασης.

Παραμένοντας ενεργοί στο παρόν και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες οδηγίες (tasks), οι συμμετέχοντες καλούνται να ορίσουν στο χώρο και το χρόνο το προσωπικό τους αποτύπωμα, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα πεδίο και μία συνθήκη που μπορούν να εξερευνήσουν και να σωματοποιήσουν την ιδέα τους, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους να χειρίζονται και να προσεγγίζουν τα κινησιολογικά τους εργαλεία.

Η κιναισθητική αντίληψη, η ενέργεια, η παρατήρηση, η αλληλεπίδραση, η φαντασία, οι διαφορετικές ποιότητες, η συνεργασία και η σύνθεση, αποτελούν τον βασικό άξονα επεξεργασίας και διαλόγου με σκοπό να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σεβασμού και επικοινωνίας των σωμάτων.

Το συγκεκριμένο μάθημα/έρευνα απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με την κίνηση, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκεύματος και σωματότυπου, αναγνωρίζοντας και επιδιώκοντας την ελευθερία της έκφρασης.

Με σκοπό να δημιουργηθεί ένας πολυσυλλεκτικός πυρήνας ανθρώπων που επιθυμούν να τροφοδοτήσουν μία «κοινότητα» όπου το σώμα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής, χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς, ενεργοποιώντας πολλαπλές μορφές έκφρασης, μέσα από την συνύπαρξη και την αποδοχή.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές, σε σπουδαστές σχολών χορού και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση μέσα από το χορό και τα οφέλη της.

Κάθε Δευτέρα 12:00-13:30
Drop in : 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 30 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών
Photo : Δημήτρης Κοιλαλούς
Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης - κόκκινη γραμμή)


Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία.
CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών).
CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους:
Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς.
Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των:
Δ. Γρηγοριάδου (1995 έως 2014), Σ. Κατσούλη (1998 έως 2000), Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των: Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.
Από το 2015 έως το 2018 δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι το 2021 δίδασκε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία 30 ετών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων
Επαγγελματικών Σχολών Χορού, στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).
Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα,
Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και
με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς.
Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.
Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Έργα της έχουν υποστηριχτεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, από το FLUX Laboratory Athens, καθώς κι από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει κάνει σεμιναριακούς κύκλους αυτοσχεδιασμού και τεχνικής σύγχρονου χορού, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης επαγγελματιών και ερασιτεχνών από διαφορετικά είδη τέχνης.
Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη σε ένα project με τίτλο «Flying duets»-Start Create Cultural Change 2017-2018, το οποίο επιδοτήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, με σκοπό την δημιουργία ενός σωματικού διαλόγου, μέσα από την δυαδικότητα, ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμού και εμπειριών, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου) και τον
Ακαδημαικό και Σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή στο έργο «Παγκόσμιον Άσμα» το οποίο παρουσιάστηκε στην Πάφο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.

Read 2491 times Last modified on Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 11:16

Follow Us