Bloom Inside | Μαθήματα αυτοσχεδιασμού & κινητικής εξερεύνησης με την Κυβέλη Κουβάτση

bloom inside kyvei kouvetsi

Στον τελευταίο αυτό κύκλο για φέτος, θα αξιοποιήσουμε την πληροφορία που μας δίνει ο δημόσιος χώρος και η φύση -όση μπορούμε να βρούμε στο κέντρο της Αθήνας.

Έχοντας ενεργοποιήσει το εσωτερικό μας βλέμμα θα μπορούμε όποτε θέλουμε να αγκαλιάζουμε με αυτό ό,τι μας περιβάλλει, επιτρέποντάς του να να τροφοδοτήσει τον χορό μας με διάφορους τρόπους, αλλά και συνειδητοποιώντας πώς το ανατροφοδοτούμε εμείς.
Μια ευκαιρία να παίξουμε με το κάδρο μας, διευρύνοντας και περιστέλλοντάς το κατά βούληση, επιτρέποντας στον χορό μας να ανθίσει συνειδητά κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με ποικίλους τρόπους.

Αφορμές θα υπάρξουν καθοδηγούμενοι αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις-προσκλήσεις, ανοιχτά ερωτήματα και ατομικές/συλλογικές αποτυπώσεις.
Εργαλεία μας, η παρατήρηση, η ενεργητική ακρόαση, η συνειδητή φαντασία και η συντροφιά.
Πρόθεση, τα εργαλεία και οι ποιότητες που εξερευνώ μέσα σε αυτή τη σύντομη ρωγμή στην καθημερινότητα, να μπορέσουν σταδιακά να με συντροφεύουν και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινής μου πρακτικής, χορευτικής και/ή μη.

Για όσα έχετε παρακολουθήσει τους προηγούμενους κύκλους, αυτός θα λειτουργήσει αρκετά πιο ελεύθερα, με λιγότερη καθοδήγηση, αλλά πάντα σε ένα φροντισμένο πλαίσιο, και με περισσότερη πρακτική και συνδιαλλαγή με τα φυσικά ερεθίσματα που ενυπάρχουν μέσα και έξω σας.
Για όποιο αποφασίσει να έρθει πρώτη φορά στον τελευταίο κύκλο του προτείνω να μη διστάσει! Θα βρει τον χώρο να συνδεθεί με όποιον τρόπο το έχει ανάγκη και εμβαθύνοντας όσο το ίδιο θέλει.
Σας περιμένω!

Το μάθημα απευθύνεται σε ανεκπαίδευτα και μη σώματα, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή άλλων ταυτοτήτων. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στον χορό, ωστόσο αν υπάρχει είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

4 Πέμπτες ~ 25/5 & 1/6 & 8/6 & 15/6 ~ 11:00-12:30 στον Εθνικό Κήπο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Μάη 2023

Η συνδρομή είναι μηνιαία (τέσσερα μαθήματα) και εξοφλείται στο πρώτο μάθημα κάθε κύκλου. Δεν υπάρχει δυνατότητα drop-in.

Κόστος για τον κύκλο : 40 ευρώ + φπα / Αν θες να έρθεις αλλά αδυνατείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά μπορείς αν θέλεις να μου το πεις.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τον τελευταίο κύκλο μέχρι τις 15 Μάη, στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή κινητό 6989468999


Δύο λόγια για την συντονίστρια

Η Κυβέλη Κουβάτση έχει μεγαλώσει στη Λευκάδα και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2021) και τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Βρίσκεται σε αναζήτηση διαφόρων τρόπων να υπάρξει μέσα από τον χορό, την έρευνα, το μοίρασμα και τη συνεχή εμπειρία της μάθησης μέσα από διαφορετικούς ρόλους. Από το 2017 ανά περιόδους έχει διδάξει σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική αγωγή σε σχολές χορού και σχολεία στην Αθήνα και τη Λευκάδα. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται κύκλους μαθημάτων αυτοσχεδιασμού και κινητικής εξερεύνησης υπό τον τίτλο Bloom Inside στην Αθήνα. Το 2020 ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη πάνω στην πρακτική Losing Ground, εξελίσσοντας μαζί την έρευνα κυρίως όσον αφορά τη μεθοδολογία της διδασκαλίας, και παραδίδοντας ένα πρώτο εργαστήριο (Losing Ground | Suggestions on consensual movement) τον Οκτώβριο του 2021. Από τότε παραδίδουν ανοιχτά μαθήματα και εργαστήρια Losing Ground και συνεχίζουν την κοινή τους πρακτική, με έμφαση στην καταγραφή και τη συστηματοποίηση της μεθόδου. Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσίασε την ταινία Περί χορευτικής εκπαίδευσης και άλλων μυστηρίων | Συνεντεύξεις αποφοίτων και τελειόφοιτων στο 2021, ένα ερευνητικό project με τη μορφή ντοκιμαντέρ για την επαγγελματική εκπαίδευση χορού στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας και προώθησης σε σχολές, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και παραγωγές στο πεδίο του χορού. Αυτή τη στιγμή είναι συνδιοργανώτρια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος χορού Unplugged Dance και του καλλιτεχνικού χώρου φιλοξενίας Paleochori στο Νεοχώρι Λευκάδας.

Read 255 times Last modified on Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 10:13

Follow Us