Bloom inside | Κύκλος μαθημάτων αυτοσχεδιασμού και κινητικής εξερεύνησης με την Κυβέλη Κουβάτση

mathima aytosxediasmou kyveli kouvatsi

Το "κύκλος μαθημάτων" όπως και το "αυτοσχεδιασμού" είναι όπως όλες οι λέξεις, συμβατικές. Πρόκειται περισσότερο για έναν χώρο -φαντασιακό και φυσικό- όπου έχω τη δυνατότητα για μιάμιση ώρα, μέσα από την πρακτικής της (αυτο)παρατήρησης του κινούμενου σώματος, απουσία κριτικής, να βιώσω συνειδητά το σώμα και την κίνησή μου και να εξερευνήσω τα κινητικά -και όχι μόνο- μονοπάτια που μπορεί να ξεδιπλώσει αυτή η πρακτική.

  • Ζουμ ιν στο σώμα μου και τις ανάγκες μου: Πώς είναι όταν είμαι συντονισμένη με το φυσικό σώμα μου, όταν το ακούω, όταν του επιτρέπω να αναπνέει, να κινείται, να στέκεται, να πέφτει, να κυλάει, να πηδάει, να στρίβει, να γλιστράει και να υπάρχει όπως το έχει ανάγκη στην κάθε στιγμή;
  • Ζουμ άουτ προσθέτοντας επίπεδα\layers με τα οποία συσχετίζομαι -τα άλλα σώματα, ο ρυθμός, οι ήχοι, τα υλικά που με περιβάλλουν, η βαρύτητα
  • Αφορμές θα υπάρξουν καθοδηγούμενοι αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις-προσκλήσεις, ανοιχτά ερωτήματα και ατομικές/συλλογικές αποτυπώσεις.
  • Εργαλεία η παρατήρηση, η ενεργητική ακρόαση, η συνειδητή φαντασία και η συντροφιά.
  • Πρόθεση, τα εργαλεία και οι ποιότητες που εξερευνώ μέσα σε αυτή τη σύντομη ρωγμή στην καθημερινότητα, να μπορέσουν σταδιακά να με συντροφεύουν και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινής μου πρακτικής, χορευτικής και/ή μη.

✔ Το μάθημα απευθύνεται σε ανεκπαίδευτα και μη σώματα, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή άλλων ταυτοτήτων.

Θεματική 1ου κύκλου: bloom inside / ανθίζοντας (από) μέσα

τί είναι μέσα και τι έξω;
πώς κινούμαι όταν ακούω το μέσα;
(πως) κινείται το μέσα ;
πως συσχετίζω το μέσα με το έξω;
ποιο είναι το έξω;
τι ποιότητες αναδύονται από τα υλικά με τα οποία είμαι φτιαγμένη;
τι σημαίνει για μένα συντονίζομαι;


Ο πρώτος κύκλος θα διαρκέσει 4 Σάββατα
14/1, 21/1, 28/1, 4/2/2023 | 12:30-14:00
 
Κόστος για τον κύκλο : 40 ευρώ + φπα
Η εξόφληση πραγματοποιείται πριν την έναρξη του πρώτου μαθήματος του κύκλου.
(Αν θες να έρθεις αλλά αδυνατείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά μπορείς αν θέλεις να μου το πεις).
 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Loop Dance Lab, Πραμάντων 18, Πετράλωνα


kyveli kouvatsi Η Κυβέλη Κουβάτση έχει μεγαλώσει στη Λευκάδα και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2021) και τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχοντας τελειώσει τις σπουδές της πρόσφατα, βρίσκεται σε αναζήτηση διαφόρων τρόπων να υπάρξει μέσα από τον χορό, την έρευνα -κινητική ή θεωρητική-, το μοίρασμα και τη συνεχή εμπειρία της μάθησης μέσα από διαφορετικούς ρόλους.

Από το 2017 ανά περιόδους έχει διδάξει σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική αγωγή σε σχολές χορού και σχολεία στην Αθήνα και τη Λευκάδα. Το 2020 ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη πάνω στην πρακτική Losing Ground, εξελίσσοντας μαζί την έρευνα κυρίως όσον αφορά τη μεθοδολογία της διδασκαλίας, και παραδίδοντας ένα πρώτο εργαστήριο (Losing Ground | Suggestions on consensual movement) τον Οκτώβριο του 2021. Από τότε παραδίδουν ανοιχτά μαθήματα και εργαστήρια Losing Ground και συνεχίζουν την κοινή τους πρακτική.

Είναι συνδιοργανώτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος χορού Unplugged Dance και του καλλιτεχνικού χώρου φιλοξενίας Paleochori στο Νεοχώρι Λευκάδας.
Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσίασε την ταινία Περί χορευτικής εκπαίδευσης και άλλων μυστηρίων | Συνεντεύξεις αποφοίτων και τελειόφοιτων στο 2021, ένα ντοκιμαντέρ για την επαγγελματική εκπαίδευση χορού στην Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή μοιράζεται κύκλους μαθημάτων αυτοσχεδιασμού και κινητικής εξερεύνησης στην Αθήνα, θέλοντας να συνεχίσει να εξερευνεί και να μαθαίνει μέσα από τον ρόλο αυτού που προτείνει.

 

Read 190 times Last modified on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 11:09

Follow Us