Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 10:03

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, σωματικής πρακτικής και έκφρασης με την Ναταλί Μανδήλα

Κάθε Τρίτη 18:30-20:30

mathima aytosxediasmou natali mandilara


Το μάθημα απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα ως εργαλείο έκφρασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει σε βάθος τη σχέση που έχει η λειτουργικότητα του σώματος και η έκφραση. Εμπνέεται από τις πρακτικές των λεγόμενων somatics, καθώς και από διαδικασίες αυτοσχεδιασμού και άμεσης σύνθεσης. Είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα κινητικής εμπειρίας.

Στο μάθημα δίνονται τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορεί κανείς:
- να έρθει σε επαφή με βασικές ανατομικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να ανακαλύψει πώς αυτές ενημερώνουν τις προσωπικές του επιλογές.
- να ’προπονήσει’ το σώμα του με τρόπο συμβατό στην εμβιομηχανική.
- να βρει ένα ‘χώρο- τόπο’ μέσα στον οποίο μπορεί να εξερευνήσει μια ιδιαίτερη κατανόηση για το σώμα του και την δημιουργικότητα που απορρέει από αυτό.
- να κινείται ελεύθερα στο χώρο και να συνδιαλέγεται με άλλα σώματα, να μάθει να τα παρατηρεί και να τα αφουγκράζεται.
- να αντιλαμβάνεται τον περιβάλλοντα χώρο ως μέρος της καλλιτεχνικής του έκφρασης.
- να κατανοήσει την έννοια της ομάδας και της συν-δημιουργίας μέσα από τον σεβασμό στην προσωπική του βιωματική αντίληψη.

Τα εργαλεία κατά τη διαδικασία του μαθήματος είναι:
Η προβολή εικόνων και βίντεο που αφορούν στην ανθρώπινη ανατομία, το άγγιγμα, οι ασκήσεις που ενδυναμώνουν την κατανόηση της κίνησης, οι μεταφορικές εικόνες και η όξυνση της φαντασίας, η ενδοσκόπηση (σύνδεση με το σώμα και τον εαυτό μέσω της ακινησίας ή της βραδύτητας), η σχέση με τον ήχο και τη μουσική.
Επίσης θα εισαχθούν έννοιες που υποστηρίζουν την κίνηση στο χώρο, όπως η κινητική ενέργεια, η βαρύτητα, η αλληλουχία, η ιδιοδεκτικότητα και η αισθητηριακή απόλαυση.

Κάθε Τρίτη 18:30-20:30

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
2103211445 / 6977906166 / 6959978798
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

New York Dance Studio

NEW YORK DANCE STUDIO part of NYAS
Μιαούλη 11, 3ος όροφος (100μ από το μετρό Μοναστηράκι)


Η Ναταλί Μάνδηλα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Το 2004, μετά την ολοκλήρωση σπουδών της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εστίασε στον χορό και το 2010 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Το ενδιαφέρον έχει κινηθεί σε διαφορετικές σωματικές πρακτικές όπως το aikido, το tai chi, η yoga, το pilates, τα ακροβατικά, οι πρακτικές αυτοσχεδιασμού και τα somatics.. Συνεχίζει κάθε χρόνο να παρακολουθεί σεμινάρια με δασκάλους του Axis Syllabus, αλλά και άλλους όπως ο Marten Spangberg, ο Benoit Lachambre, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τις σπουδές της στην Μέθοδο της Αντιληπτικής Σωματοψυχοπαιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Fernando Pessoa στην Αθήνα.
Στα πλαίσια της προσωπικής της πρακτικής αλλά και διδασκαλίας, ενδιαφέρεται για την βιωματική ανατομία, την εφαρμογή της νευροεπιστήμης στη σύνδεση του σώματος και νου, καθώς για ένα ευρύτερο πλαίσιο θεραπείας και κοινωνικής πρακτικής μέσω της κίνησης και του βιωμένου σώματος.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Garage Performing Arts Center ως δασκάλα, περφόρμερ και δημιουργός. Το 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών GPAC, δημιούργησε ένα δίπτυχο περφόρμανς για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό Ανδρέα Μονόπωλη, υπό τον ενιαίο τίτλο Feral (Garage Performing Arts Center, Reborn in Athens Festival, Arc For Dance Festival, Vida Laska Festival)

Ως ερμηνεύτρια έχει λάβει μέρος σε ελληνικές και ξένες παραγωγές, μεταξύ των οποίων το A Line Supreme του Αντρέα Ράμα (Μέγαρο Μουσικής Αθήνων, Κρατικό Θέατρο του Λουξεμβούργου) στο έργο Her της Εύα Ράντου (Garage Performing Arts Center), στην ταινία animation The Ox του Γιώργου Νικόπουλου (Διαγωνιστικό τμήμα-φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).
Από το 2019 συνεργάζεται με την Κατερίνα Ανδρέου ως περφόρμερ στο τελευταίο της ντουέτο Zeppelin Bend όπου παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στη Στέγη Γαμμάτων και Τεχνών (Αθήνα) , στο Pompidou Center (Παρίσι), Mercat de les Flors (Βαρκελώνη) , Espaces Pluriels (Πο), Tanzquartier (Βιεννη), Kalamata Dance Festival, Festival Commun (Λωζαννη).

 

Read 272 times Last modified on Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 21:37

Follow Us