Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 22:00

Μαθήματα Κινητικού αυτοσχεδιασμού με την Άννα Ανουσάκη στο Tanzterrain

anna anousaki mathima contactΣτο μάθημα του αυτοσχεδιασμού προσφέρεται ο χώρος για την έναρξη ενός προσωπικού και ομαδικού ταξιδιού μέσα από ένα προσιτό και φιλικό περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως επιπέδου και background. Στόχοι είναι η ενθάρρυνση προς την εξερεύνηση της προσωπικής κίνητικης γλώσσας του καθενός/μιας μέσα από ειδικά διαμορφωμένες οδηγίες - task τις οποίες, οι συμμετέχοντες, καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερο σαν παιχνίδι και να πειραματιστούν με αυτές ελεύθερα στον χώρο. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση και η σύνδεση των ατόμων μέσα από ομαδικές ασκήσεις δημιουργούν ένα πεδίο για την ανάπτυξη/διερεύνηση της μη λεκτικής επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ενεργοποιώντας συνδυαστικά νοητικές, σωματικές και πνευματικές λειτουργίες εφαρμοσμένες βιωματικά σε ένα παιχνίδι σχέσεων και δράσεων στον χώρο και τον χρόνο.

Αυτοσχεδιασμός (Begginers Friendly)
Κάθε Παρασκευή 17.30-19.00

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ/ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ COVID19

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Instagram: anna_anousaki
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/wonder.land.73157
Tel. 6973937747

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6949282991


 Η Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015.
Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (New York City Center).

‘Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο (Artworks 2019) κ.α. Από το 2019 συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη και είναι χορογράφος στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Ως χορογράφος, επίσης, έχει συνεργαστεί με το Routes in Marpissa Festival παρουσιάζοντας τα εξής: meeting point, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist 2019). Ακόμη, ήταν εισηγήτρια χορογραφίας ως Residency Artist στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.
Τέλος, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αγάπη και η ενασχόληση της με την κινητική έρευνα την ώθησαν να δημιουργήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού ανοιχτά για το ευρύτερο κοινό.

Read 479 times Last modified on Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 20:42

Follow Us