Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 19:12

Συμπεριληπτικά μαθήματα (αναπήρων και μη αναπήρων) αυτοσχεδιασμού με την Άννα Βεκιάρη στο Ίσον

 vekiari anna mathima aytosxediasmou

Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου χορού, απαραίτητο για τη δημιουργικότητα, την έκφραση και την ανάδειξη της προσωπικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Το μάθημα αυτό είναι μία έρευνα πάνω στο προσωπικό προφίλ του/της κάθε χορευτή/τριας, ένας χώρος έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας με την ομάδα.

 

Τρίτη 20:00 – 21:30 & Πέμπτη 18:30-20:00

Κόστος συμμετοχής: 40ευρώ / 4 μαθήματα το μήνα
60ευρώ / 8 μαθήματα το μήνα

Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.

Πληροφορίες: Ίσον Θέατρο – Χορός 2130411546 ή www.ison.com.gr Μελενίκου 33, Βοτανικός (Στάση μετρό Κεραμεικός).


Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού ΈΞΙΣ και συν-ιδιοκτήτρια του ΊΣΟΝ Θέατρο-Χορός, το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για το θέατρο και το χορό στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “’Αννας Πέτροβα” το 2010 και από τότε διδάσκει κλασικό και σύγχρονο σε παιδιά και ενήλικες. Είναι εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, εκπαιδευόμενη Polestar Pilates Instructor και κάτοχος διπλωμάτων της R.A.D (Royal Academy of Dancing). Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και Pilates. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις.
Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού/contact improvisation για μικτές ομάδες, στη Βιέννη, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz.
Από το 2012 δουλεύει σα δασκάλα χορού σε συμπεριληπτικές ομάδες και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Έχει συνεργαστεί με τους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) , ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), ΠΕΓΚΑΠ -ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων- Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) KEA-AMEA (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία).

 

Read 387 times Last modified on Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 13:40

Follow Us