Acro & Aerial Adults με την Μαρία-Γιασεμί Νικήτα στο Tres Marias Movement Cult

Acro & Aerial Adults με την Μαρία Γιασεμί Νικήτα (Tres Marias)
Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων με στόχο την προετοιμασία του σώματος προκειμένου να κατακτηθούν απλές ή/και πιο σύνθετες θέσεις ακροβατικών (εδάφους, ζευγαριών, εναέριων με χρήση αιώρας). Για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων του μαθήματος [μυική ενδυνάμωση, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενισχυση του κέντρου του κορμού, βελτίωση της ισορροπίας και του εύρους κίνησης (κορμού, αρθρώσεων και άκρων), ευλυγισία και ενίσχυση της αποβολής του φόβου], χρησιμοποιούμε το βάρος του σωματός μας, το βάρος των συνασκούμενών μας, λάστιχα αντίστασης, επιδαπέδιες μπάρες, μπάλες, κοντάρια και τις αιώρες.

Είναι ένα μάθημα με ποικίλες επιρροές απο την yoga, το σύστημα pilates, την ακροβατική, τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, τις πολεμικές τέχνες κ.α.

Απευθύνεται σε κάθε ασκούμενο με μια σχετικά καλή επαφή με το σώμα του, που θέλει να γυμναστεί αποτελεσματικά, δημιουργικά και ευχάριστα, θέτοντας στον εαυτό του, νέες –μικρές και μεγάλες– προκλήσεις σε κάθε συνάντηση.

Αυστηρά ολιγομελή τμήματα
Με σεβασμό στο κάθε σώμα, την καθε προσωπικότητα, καθώς και στις ανάγκες και τα όριά τους.

Δοκιμαστικό μάθημα χωρίς εισφορά

Κάθε Τετάρτη | 20.30 - 21.45

Απαιτείται η κράτηση θέσης.

Tres Marias Movement Cult

Tres Marias Movement Cult
Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524


Η Μαρία-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης "Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία, σωματική έκφραση),καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή). Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής,της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής).

Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελεγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga.
Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ' όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga.

Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή ή περιοδική βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindfull living, Ashtanga Yoga (primary series), Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga , Partner Yoga, Acro Yoga και Kalari payatu.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Τhai Yoga (basic and advance level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha.

Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.
Εδώ και λίγο καιρό έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Υoga, Χορού, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών 'TRES MARIAS movement cult'.

Επιπλέον:
- Έχει εργαστεί ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικο τομέα.
- Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια / performer σε διάφορες χοροθεατρικές παραγωγές.
- Είναι μέλος της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Ροδιά» και του πολυφωνικού συνόλου 'Happy Hour' της Μάρθας Μαυροειδή.
- Διδάσκει σε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής.

Read 2155 times Last modified on Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 20:13

Follow Us