Dance Theater

Acro & Aerial For Kids / Teens με τη Μαρία-Γιασεμί Νικήτα (Tres Marias Movement Cult)

Acro & Aerial For Kids / Teens με τη Μαριώ-Γιασεμί Νικήτα (Tres Marias)Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων με στόχο την προετοιμασία του σώματος προκειμένου να κατακτηθούν απλές ή/και πιο σύνθετες θέσεις ακροβατικών (εδάφους, ζευγαριών, εναέριων με χρήση αιώρας). Για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων του μαθήματος [μυική ενδυνάμωση, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενισχυση του κέντρου του κορμού, βελτίωση της ισορροπίας και του εύρους κίνησης (κορμού, αρθρώσεων και άκρων), ευλυγισία και ενίσχυση  της αποβολής του φόβου], χρησιμοποιούμε το βάρος του σωματός μας, το βάρος των συνασκούμενών μας, λάστιχα αντίστασης, επιδαπέδιες μπάρες, μπάλες, κοντάρια και τις αιώρες.

Είναι ένα μάθημα με ποικίλες επιρροές απο την yoga, το σύστημα pilates, την ακροβατική, τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, τις πολεμικές τέχνες κ.α.

Με σεβασμό στο κάθε σώμα, την καθε προσωπικότητα, καθώς και στις ανάγκες και τα όριά τους.

Αυστηρά ολιγομελή τμηματα

Απαιτείται η κράτηση θέσης

Για παιδιά από 9 ετών και πάνω και εφήβους.


Πέμπτη | 17:00-18:00

Tres Marias Movement Cult
Δημοφώντος 101-103
Άνω Πετράλωνα (ΗΣΑΠ Πετραλώνων)
Fb: Tres Marias Movement Cult
Instagram: tresmarias_movementcult
Tel:6945591524


 

Το Μαριώ-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης "Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία,σωματική έκφραση),καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή). Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής,της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής). Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελεγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga.
Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ' όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga. Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή ή περιοδική βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindfull living, Ashtanga Yoga (primary series), Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga , Partner Yoga, Acro Yoga και Kalari payatu.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Τhai Yoga (basic and advance level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha. Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.
Εδώ και λίγο καιρό έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Υoga, Χορού, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών 'TRES MARIAS movement cult'.

Επιπλέον:
Έχει εργαστεί ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικο τομέα.
Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια / performer σε διάφορες χοροθεατρικές παραγωγές.
Είναι μέλος της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Ροδιά» και του πολυφωνικού συνόλου 'Happy Hour' της Μάρθας Μαυροειδή.
Διδάσκει σε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής.

 

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

 • Δρυάδες Εν Πλω

  Σεμινάριο DanceDisability στην Αθήνα

 • Gustavo Oliveira

  Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

 • Tres Marias Movement Cult

  Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

 • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

 • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 438
Εγγεγραμένα μέλη: 4526
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources