Dance Theater

Κείμενο συμπαράστασης στους δύο ηθοποιούς που συνελήφθησαν στο Εμπρός (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ)

Το Σωματείο Εργαζομένων Στο Χώρο του Χορού συμπαραστέκεται στους δύο ηθοποιούς  που δικάζονται στις 14 Νοεμβρίου με τις κατηγορίες   για παραβίαση σφραγίδων, διατάραξη οικιακής ειρήνης, και κατ’ επανάληψη κατάληψη δημοσίου κτιρίου μετά από μήνυση κατά αγνώστων που άσκησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Θέατρο Εμπρός είναι παράδειγμα λειτουργίας και αυτοδιαχείρισης τα τρία τελευταία  χρόνια που θα ζήλευαν πολλοί δημόσιοι οργανισμοί. Η πολιτεία αντί να εναντιώνεται, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να χρησιμοποιήσει αυτό το παράδειγμα λειτουργίας για όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς και οργανισμούς που έχει υπό την εποπτεία του και όχι να πατρονάρει και να χρηματοδοτεί τους υπερχρεωμένους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Το Θέατρο Εμπρός θέτει ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο πέρα από κάθε καλλιτεχνική ιδιότητα. Ζητάμε την αθώωση των δύο ηθοποιών και την παραίτηση του κράτους και του ΤΑΙΠΕΔ από την διεκδίκηση ενός χώρου που ανήκει στην κοινωνία που τον χρησιμοποιεί είδη με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Καλούμε τα μέλη μας να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στις 14 Νοεμβρίου στα δικαστήρια (Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία).
 
Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ
Σωματείο Εργαζομένων Στο Χώρο του Χορού
Παραθέτουμε κείμενο του Άκη Γαβριηλίδη
 
Κείμενο συμπαράστασης στους δύο ηθοποιούς που συνελήφθησαν  στο Εμπρός. 

Από τον συγγραφέα και μεταφραστή Άκη Γαβριηλίδη

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ
Στις 30 Οκτωβρίου 2013, δύο νέοι ηθοποιοί συνελήφθησαν την ώρα που έκαναν πρόβα στο κτίριο του Θεάτρου «Εμπρός» και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Εκεί, σύμφωνα με τον τύπο, ο διοικητής τούς υποδέχθηκε λέγοντάς τους «να τα ξεχάσετε τώρα αυτά που ξέρατε, τελείωσαν».
Πραγματικά αξιοπερίεργη –και αξιοθρήνητη- η κατάσταση μιας χώρας όπου οι αστυνομικοί διοικητές αναλαμβάνουν, με ζήλο και με συναισθηματική φόρτιση, να αστυνομεύσουν την καλλιτεχνική παραγωγή, τη γνώση και τη μνήμη των νέων –και των λιγότερο νέων- ανθρώπων. Ακόμη ένα δείγμα για το ότι οι λεγόμενες «αρχές επιβολής του νόμου» στην Ελλάδα δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της αμεροληψίας και μετέχουν στο παιχνίδι του κοινωνικού ανταγωνισμού ως παίκτες και όχι ως διαιτητές.
Η αξίωση των αστυνομικών να καθορίσουν τι θα θυμόμαστε και τι όχι, είναι και τυπικά απαράδεκτη. Το κυριότερο όμως είναι ότι είναι ανέφικτη. Όλοι εμείς που περάσαμε, έστω και λίγο, από το πολιτιστικό εγχείρημα του πρώην εγκαταλειμμένου και εν συνεχεία κατειλημμένου «Εμπρός», που πήραμε μέρος στις συζητήσεις, στις εκδηλώσεις, στις παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί, μπολιαστήκαμε με μια κουλτούρα συμμετοχής, πρωτοβουλίας, αυτοδιαχείρισης, αυτοπεποίθησης, που κανένας κρατικός θεσμός δεν είναι σε θέση να ακυρώσει και να κάνει αναδρομικά να μην υπάρχει. Ούτε εξάλλου να δημιουργήσει ο ίδιος και να προσφέρει κάτι ανάλογο.
Αλλά ούτε και έχουν λόγο οι κρατικοί θεσμοί να επιθυμούν να ακυρώσουν αυτή την κουλτούρα. Η δραστηριότητα του «Εμπρός», και όλων των ανάλογων ομάδων που υπάρχουν στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα πολύτιμο δώρο για την κοινωνία, ένας κρίσιμος πόρος για την αναπνοή της, που κανείς δεν έχει να κερδίσει κάτι αν τον κλείσει. Παρά μόνο όσοι επιθυμούν να οδηγήσουν την κοινωνία αυτή σε ασφυξία.
Δύο νεαροί ηθοποιοί που κάνουν πρόβες, δεν βλάπτουν κανέναν ούτε αποτελούν απειλή για κανέναν. Αντιθέτως, ωφελούν πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αθωωθούν από όλες τις κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι, τόσο αυτοί όσο και όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν ανάσες σε όλους μας, όπως έκαναν μέχρι τώρα, χωρίς να ζητάνε κάποιο αντάλλαγμα.

Άκης Γαβριηλίδης, Συγγραφέας – Μεταφραστής

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 4
Επισκέπτες τώρα: 928
Εγγεγραμένα μέλη: 4339
Τώρα σε σύνδεση:
Αλεξάνδρα
Helen91
Lydie
NATALKAF
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources