Dance Theater

Εναλλακτική Ημερίδα Γνωριμίας στο Shantom

«Ανακάλυψε τον εαυτό σου»
17η βιωματική ημερίδα

Δρόμοι και τρόποι άσκησης απ' όλο τον κόσμο
....για εκτόνωση, χαλάρωση, ψυχική & πνευματική εμβάθυνση
Με τη φροντίδα της Λήδας Shantala
Εναλλακτική Ημερίδα Γνωριμίας στο Shantom

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 14.00 - 22.00
• Κλασική ινδική γιόγκα -και για παιδιά
• Πιλάτες, NIA Dance Fitness, NIA Dance Fitness-Pilates
• Χοροθεραπεία
Πολεμικές τέχνες: Kung fu, T'ai chi (Yang), Σπαθασκία
• Χοροί: Ινδικός κλασικός Bharata Natyam, Ανατολίτικος, Εναέριος, Σύγχρονος, Αφρο-σύγχρονος
• Performances από τη Λήδα Shantala και τους συνεργάτες της

Ελεύθερη Είσοδος

Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala
Τριπόλεως 35Α, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (5 λεπτά από τη στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3)

Πληροφορίες:
210-6717529 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 & Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.30
https://www.shantom.gr


Λήδα Shantala
Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres Sorbonne Paris III), με πολυετή φοίτηση στις πλέον έγκυρες –με διεθνή αναγνώριση- σχολές στην Ινδία, η Λήδα Shantala εδώ και τρεις δεκαετίες είναι δασκάλα της Κλασικής Ινδικής Γιόγκα και του Ινδικού κλασικού χορού Bharata Natyam.
Σπούδασε φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα με σπουδαίους δασκάλους αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια, για πολλά χρόνια, στην Ινδία. Ανάμεσα στους δασκάλους της οι: Arnaud Desjardins, T. Krishnamacharya , T.K.V Desikachar, B.K.S Iyengar, Swami Satyananda, Chandra Swami Udasin. Είναι διπλωματούχος του Κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali» και της σχολής έκφρασης «Abhinayia Sudha». Γαλουχήθηκε στο χορό κοντά σε στους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές: Adyar K. Lakshman, The Dhananjayans, Smt. Kalanidhi Narayanan.
Το Shantom, το Κέντρο Τεχνών που ίδρυσε στην Ελλάδα (Χαλάνδρι) το 2003 με τη μητέρα της ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου, είναι η μόνη επαγγελματική ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες σπουδές και πτυχίο Bharata Natyam.
Ως χοροθεραπεύτρια (G.D.T.R.sr), τέχνη που σπούδασε με τη δόκτορα Μαrcia B. Leventhal (Υφηγήτρια τού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης), συντονίζει ομάδες αντλώντας από το σύνολο της γνώσης και των εμπειριών της. Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή από τους Πυγμαίους και μυήθηκε στην αρχέγονη χοροθερα¬πευτική τέχνη ίασης «Μombwiri».
Ως χορογράφος και χορεύτρια ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με πλούσιο έργο στην εναλλακτική δημιουργική έκφραση το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό του χαρακτήρα. Στις παραστάσεις της συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο μουσικός Ross Daly, ο χορευτής Μιχάλης Ναλμπάντης, ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαϊδης, κ.α..
Το 1984 χορογράφησε τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη για το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Περέλη. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο. Το 1985 χορογράφησε τις Τρωάδες σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσαρούχη που παρουσιάστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών. Στο ρόλο της Εκάβης ήταν η Σμάρω Στεφανίδου.

Βίντεο:

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα
Χοροθεραπεία
Γιόγκα
Ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1392
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources