Ακρόαση για χορευτές και χορεύτριες από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 Dance Co.

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η Synthesis 748 Dance Co. στο πλαίσιο διεύρυνσης των συνεργατών τους, επιθυμούν να γνωρίσουν επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες, ενόψει νέων παραγωγών και μελλοντικών projects της ομάδας για το 2022 και το 2023.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε χορευτές και χορεύτριες σύγχρονου χορού, αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, με τουλάχιστον διετή επαγγελματική εμπειρία, ικανότητες στον σκηνικό πειραματισμό και στην ανάπτυξη προσωπικού κινητικού λεξιλογίου και άνεση με τη γυμνή έκθεση του σώματος (όχι για την ακρόαση). Θα συνεκτιμηθεί και ενδεχόμενη, προηγούμενη, εμπειρία των χορευτών/τριων, σε performance/exhibition projects.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ακρόαση, οι ενδιαφερόμενοι/μενες θα πρέπει να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2022, στο οποίο να περιλαμβάνονται τα εξής: βιογραφικό σημείωμα, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, δυο φωτογραφίες (ολόσωμη και πορτραίτο) και ένα ή δυο video links χορευτικού αυτοσχεδιασμού, μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών (όχι απόσπασμα από παράσταση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην ακρόαση θα κληθούν μόνο οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν από τον χορογράφο με βάση το ηλεκτρονικό υλικό αποστολής τους και η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση, θα γίνει αποκλειστικά μέσω e-mail, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί, σε δυο γκρουπ, στις 5-6 και 12-13 Φεβρουαρίου και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και για την είσοδο στο χώρο της ακρόασης, απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών).


SYNTHESIS 748 DANCE CO.

H Synthesis 748 Dance Co., ιδρύθηκε το 2008 στο Παρίσι από τον χορογράφο/χορευτή, Σπύρο Κουβαρά και η ομάδα, από το 2010 είναι στο δίκτυο υποστήριξης του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη Νότια Κορέα, έχοντας αποσπάσει θερμές κριτικές και παρουσιάσεις σε διεθνή βιβλιογραφία σύγχρονης τέχνης. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748 επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Η χορογραφική έρευνα του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προσωπικής χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και συχνά παίρνει μια υβριδική μορφή. Οι παραστάσεις της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, αποτελούν συνήθως το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, και χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο. Τα έργα της ομάδας κινούνται στα όρια μεταξύ παράστασης και χορογραφικής εγκατάστασης, προβάλλοντας, ενίοτε, το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο και την ίδια την παράσταση σαν έκθεμα.
www.spyroskouvaras.com

Read 955 times

Follow Us