Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 18:39

Ανοιχτό κάλεσμα για χορεύτριες και χορευτές για το 5. International Exchange Program

Ανοιχτό κάλεσμα για χορεύτριες και χορευτές για το 5. International Exchange Program της ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στην Αθήνα και στο Βερολίνο
 
Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 5. International Exchange Program for young dancers and choreographers στην Αθήνα και στο Βερολίνο (work camp 2020) από το LUNA PARK σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό τμήμα χορού του Βερολίνου Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin (HZT Berlin), τα Uferstudios στο Βερολίνο και το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην Πειραιώς 256. Το work camp πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος “How to dance in times of crisis?”, ενός ελληνογερμανικού προγράμματος συνεργασίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Νεότητας της Γερμανίας.
 
Ανακοινώνεται παράλληλα και ανοιχτό κάλεσμα δήλωσης συμμετοχής για τις επόμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (14.10.2020-26.10.2020) και στο Βερολίνο (21.12.2020-02.01.2021) για νέους performer και χορευτές ηλικίας έως 27(<) ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους επαγγελματικών σχολών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πραγματοποιηθεί μια προεπιλογή των συμμετεχόντων από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 στην Αθήνα.
 
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής, ταξιδιού και δραστηριοτήτων. Μέρος των δραστηριοτήτων του work camp θα είναι κοινές χορευτικές πρόβες της ελληνικής και της γερμανικής ομάδας και η διεξαγωγή ενός ερευνητικού σεμιναρίου χορογραφίας καθώς και κοινές επισκέψεις χορευτικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με ανοιχτές παρουσιάσεις για το κοινό στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην Πειραιώς 256 (24. & 25.10.2020) και στα Uferstudios του Βερολίνου (29.-30.12.2020 & 01.01.2021).
 
Το work camp διευθύνεται από την θεωρητικό του χορού και χορογράφο Μαρία Τσουβαλά, την χορεύτρια και δασκάλα χορού Μαρία Κανδυλάκη, τον χορογράφο Κοσμά Κοσμόπουλο και μέλη της ομάδας ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020 μια αίτηση συνοδευόμενη από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, τα στοιχεία επικοινωνίας και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
www.lunapark.eu.com
www.lunapark.education
www.facebook.com/LunaParkATH
 
Photo Credits: Giovanni Lo Curto
______________________________________________________
 
Βιογραφικό Σημείωμα
 
Ο Κοσμάς Κοσμόπουλος αποφοίτησε το 1998 από την σχολή παραστατικών τεχνών «P.A.R.T.S.» των Βρυξελλών (με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος «Καλειδοσκόπιο»), ολοκληρώνοντας πλήρως και τους δύο κύκλους σπουδών της σχολής (Training & Research) και από την σχολή «Cultural Management» του Πανεπιστημίου της Βασιλείας (Master of Advanced Studies). Εργάζεται ως χορογράφος, χοροπαιδαγωγός και διαχειριστής πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Έχει παρουσιάσει χορογραφική του δουλειά και ταινίες χορού σε σημαντικά θέατρα και Φεστιβάλ του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας (μεταξύ άλλων στο Kunstencentrum Vooruit - Βέλγιο, Tanzhaus - Ζυρίχη, Berner Tanztage - Βέρνη, Tanzfabrik - Βερολίνο, Tanzhaus NRW - Ντίσελντορφ, Künstlerhaus Mousonturm - Φρανκφούρτη, Treffpunkt Rotebühlplatz - Στουτγάρδη, Centro Cultural de Belém - Λισαβόνα και Théatre de La Bastille – Παρίσι), έχει συνεργαστεί ως κριτικός χορού στο περιοδικό «Χορός» του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής και ως μεταφραστής στο περιοδικό «Choros International Dance Journal». Η προσωπική του έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολιτικο-οικονομικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις. Από το 2013 διοργανώνει εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά στο Βερολίνο, συγχρηματοδοτούμενα από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, διευθύνει ερευνητικά σεμινάρια για επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού γύρω από σύγχρονες μεθόδους επιτέλεσης και χορογραφίας και παρουσιάζει ομαδικές του performances με το σχήμα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. H πιο πρόσφατη αναγνώριση του έργου του Κοσμά Κοσμόπουλου ήρθε με το τελευταίο ετήσιο τεύχος του περιοδικού ΤΑΝΖ - Das Jahrbuch 2019 (Dance - Yearbook 2019) από την εξέχουσα Γερμανίδα δημοσιογράφο και κριτικό χορού Astrid Kaminski ως "Καλύτερος χορευτής 2019" για την δημιουργία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δράσης.
 
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτιστικών υποθέσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2002. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά έθνη καθώς και από ανθρώπους που εργάζονται στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξει, να παραγάγει και να παρουσιάσει καλλιτεχνικές δράσεις και παραστάσεις καθώς και να οργανώσει σεμινάρια και έργα κοινωνικού περιεχομένου σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ διευθύνεται από την εικαστικό Dr. Γεωργία (Maggy) Τουλιάτου, τον χορογράφο Κοσμά Κοσμόπουλο και τον μουσικό Αντώνιo Παλάσκα.
 
 
Read 16 times Last modified on Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 19:49