Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 08:26

Facial treatment workshops Gua sha, Face yoga and Face massage: Everyday Treatment Workshop

Written by
Rate this item
(0 votes)
Στο σεμινάριο αυτό θα εκπαιδευόματε σε απλές τεχνικές της κινεζικής μάλαξης με gua sha, εμπλουτισμένες με στοιχεία απο την ταϋλανδέζικη μάλαξη προσώπου, της rejuvance και της Face Yoga/Gymnastics, με στόχο να δημιουργήσουμε για την καθεμία / καθέναν συμμετέχουσα / συμμετέχοντα μικρά “τελετουργικά φροντίδας” 3-5 λεπτών, ώστε να εδραιώσει μια απλή, καθημερινή ρουτίνα περιποίησης στέρνου, λαιμού και προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

Θα δοθούν γενικές οδηγίες καθημερινής φροντίδας (πρακτικές που βοηθούν/ πρακτικές που καλό είναι να αποφεύγονται) καθώς και ενα πιο ολοκληρωμενο πρόγραμμα περιποίησης 15-20 λεπτών προς εφαρμογή τις ημέρες ή νύχτες που διαθέτουμε περισσότερο χρόνο για περιποίηση.

Gua sha
Το μασάζ gua sha (γκουά σα) προέρχεται από τις αρχαίες ιατρικές παραδόσεις της Κίνας και της νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστό ως “spooning” ή “coining” λόγω της μακράς ιστορίας της εφαρμογής του στο σπίτι. Είναι μια τεχνική ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος γαι το πρόσωπο και τον λαιμό που λειτουργεί απο μέσα προς τα έξω και γίνεται τόσο θεραπευτικά όσο και προληπτικά ως μέθοδος αντιγήρανσης.
Γίνεται με ειδικά εργαλεία (λείες πλάκες) σε επιδερμίδα προετοιμασμένη με ενυδατικό προϊόν, ώστε να γλιστρούν πάνω της και να μην την τραυματίζουν εξωτερικά.
Παρόλο που το gua sha προσώπου δεν είναι τόσο βαθύ όσο το gua sha σώματος, η αντιγηραντική δράση του οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό. Καθώς το δέρμα “ξύνεται” απαλά με το λείο εργαλείο, οι εσωτερικές στοιβάδες ενεργοποιούνται. Η συσσωρευμενη λέμφος που προκαλεί την χαλάρωση απομακρύνεται. Μαζί φεύγουν και οι τοξίνες και έτσι καθαρίζει εκ βάθους η επιδερμίδα. Αφού απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι τοξίνες, αρχίζουν να δημιουργούνται νέα, υγιή κύτταρα και η επιδερμίδα αναζωογονείται με τον πιο φυσικό τρόπο.

Οφέλη :
• Αποτοξινώνει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού
• Τρέφει τα κύτταρα του δέρματος χάρη στην αυξημένη κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου
• Τα κύτταρα ενεργοποιούνται και το δέρμα αποκτά ελαστικότητα καθώς παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη
• Με το μασάζ χαλαρώνουν οι σφιγμένοι μύες, που έχουν προκαλέσει τις ρυτίδες (με επαναληπτική χρήση εξασφαλίζεται ορατό αποτέλεσμα)
• Συσφίγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει, ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου
• Φουσκώνει το δέρμα, λειαίνοντας τις ρυτίδες
• Γίνονται λιγότερο έντονες οι καφέ κηλίδες
• Βελτιώνει τους μαυρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απο τα μάτια
• Βοηθά σε ακμή, ερυθήματα, ανοικτούς πόρους
• Ενυδατώνει φυσικά το δέρμα
• Η επιδερμίδα αποκτα άμεσα πιο υγιές χρώμα και λαμψη

Αντενδείξεις
Να αποφεύγεται εάν εχει γίνει χειρουργική επέμβαση τις τελευταίες 6 εβδομάδες, σε διαταραχές πήξης του αίματος καθώς και σε σημεία όπου υπαρχει ανοιχτή πληγή, κρεατοελιές, σπασμένες φλέβες, εξανθήματα ή μελανιές.


Face Yoga / Face Gymnastics
Η γιόγκα προσώπου είναι ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μυς του προσώπου, αναζωογοννούν τα κύτταρα του δέρματος και ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στο πρόσωπο και τον λαιμό που δεν γυμνάζονται εύκολα.
Πρόκειται για μασάζ, ασκήσεις ενδυνάμωσης και απαλές διατάσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό.
 
Υπεύθυνη μαθήματος: Μαρία Γιασεμί Νικήτα
Read 19 times