Dance Theater

SynaskisiH Synaskisi είναι χώρος εξατομικευμένης άσκησης και νευρομυϊκής - διορθωτικής γυμναστικής μυοσκελετικών κακώσεων. Το όνομα Synaskisi δηλώνει την ευρεία εφαρμογή ασκήσεων που εκμεταλλεύονται το ίδιο το βάρος του σώματος αλλά και τον έλεγχό του από το ίδιο το σώμα - το πρώτο κριτήριο λειτουργικότητας για τη σχέση με το σώμα μας.
Synaskisi γιατί θεωρούμε σημαντική τη σωματική συνεργασία και χρησιμοποιούμε συχνά συνασκήσεις για λόγους ενδυνάμωσης και αποκατάστασης αλλά και γιατί δημιουργούν ένα πολύ πλούσιο και ευχάριστο ασκησιολόγιο. Στη Synaskisi πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μια τεχνική ή μια μέθοδος που να καλύπτει τις ανάγκες γύμνασης και αποκατάστασης και ότι οι τρόποι προπόνησης πρέπει να δικαιολογούνται με βάση της αρχές της Επιστήμης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη Synaskisi:

• για να γυμναστείτε συνολικά αλλά και με βάση τις προσωπικές ανάγκες.
• να αντιμετωπίσετε μια μυοσκελετική κάκωση.
• να γίνει αξιολόγηση των μυϊκών ανισορροπιών, ασυμμετριών και των ελλειμμάτων σταθερότητας, κινητικότητας και δύναμης με το Functional Movement Screen και Stuart Mcgill.

• να παρακολουθήσετε τα τμήματα ειδικής κινησιολογικής και λειτουργικής ενδυνάμωσης για χορευτές μέσω της εργασίας-έρευνας για τον «Χορευτή ως Αθλητή» και της επιστήμης Dance Medicine and Science που η Synaskisi παρουσίασε συστηματικά στην Ελλάδα.

• Οι αθλητές να ακολουθήσετε πλήρως εξατομικευμένα ειδικά προγράμματα βελτίωσης υψηλού επιπέδου.
Synaskisi, παναγιωτης πετρογιαννης

Dance Medicine and Science
The Dance Τraining Project: Ο Χορευτής ως Αθλητής™

Η Synaskisi, καλύπτοντας ένα σημαντικό επιστημονικό κενό παρουσίασε στην Ελλάδα, μέσω της εργασίας για τον "Χορευτή ως Αθλητή", την επιστήμη Dance Medicine and Science. Η Dance Medicine and Science, που θα μπορούσε να μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως "Επιστήμη της Χορευτικής Αγωγής", περιγράφει την μεταφορά γνώσεων για τους νόμους που διέπουν την ανθρώπινη κίνηση από τον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό και την αθλητιατρική, και την προσαρμογή και εξειδίκευσή τους στην τέχνη του χορού (dance specific).

Εφαρμόζοντας τα αυστηρά κριτήρια της επιστήμης στο χορό, στη Synaskisi οργανώνονται ειδικά τμήματα γύμνασης, προπόνησης αλλά και πρόληψης - αντιμετώπισης τραυματισμών, για χορευτές. Απαντώντας στην ανάγκη εξειδίκευσης της προπονητικής στο χορό, έχουμε δημιουργήσει (και πατεντάρει) ειδικές κινησιολογικές ασκήσεις που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους χορευτές να καταστήσουν το σώμα τους σύμμαχο και όχι εμπόδιο στην προσπάθειά τους για καλλιτεχνική έκφραση.

Η Synaskisi είχε τη χαρά να επιμεληθεί τη γύμναση των χορευτών της παράστασης "ΤΑΝ" από το χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Διατηρούμε σταθερή συνεργασία σε θέματα ενδυνάμωσης και αποκατάστασης με την ομάδα χορού "Vis Motrix" και την σχολή χορού "Άσπα Φούτση". Παράλληλα, η Synaskisi σε συνεργασία με σχολές και ομάδες χορού, παρουσιάζει το σεμινάριο ο "Χορευτής ως Αθλητής".


Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τη Synaskisi για να παρουσιασθεί το σεμινάριο στη δική σας σχολή.

Στο σεμινάριο παρουσιάζονται αναλυτικά τα ερευνητικά δεδομένα και το ειδικευμένο ασκησιολόγιο.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
• Οι πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι βελτίωσης: Δύναμης, Ευκαμψίας, Ισορροπίας, Αντοχής
• Τρόποι πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης τραυματισμών
• Οι ειδικές σωματικές απαιτήσεις του κλασσικού και σύγχρονου χορού
• Επαύξηση της σωματικής απόδοσης μέσω των συνασκήσεων
• Ποσοτική μέτρηση και ποιοτική αξιολόγηση μυϊκών ανισορροπιών, ελλειμμάτων σταθερότητας, κινητικότητας, συναρμογής

Επικοινωνήστε με τη Synaskisi στο 2313 00 25 17
για να κλείσετε ένα ραντεβού αξιολόγησης για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε με τρόπο επιστημονικά προσαρμοσμένο στις χορευτικές σας ανάγκες.


Ο Παναγιώτης Πετρογιάννης, ιδρυτής της Synaskisi, ασχολείται με τον αθλητισμό από την παιδική ηλικία.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην Καλαθοσφαίριση, στην Ειδική (Προσαρμοσμένη) Φυσική Αγωγή και στην αποκατάσταση των διαστρεμμάτων της ποδοκνημικής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master in Science) στο University of Bristol (Department of Health, Exercise and Sports Science), στους τομείς της Αγωγής Υγείας και της αποκατάστασης τραυματισμών.

Εργάστηκε ερευνητικά ως επιστημονικός συνεργάτης (ποιοτική αξιολόγηση ερευνητικών δεδομένων) στο Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Παρακολούθησε για τέσσερα χρόνια μαθήματα φιλοσοφίας και πολιτικών επιστημών στο ΑΠΘ. Έχει συνεργαστεί με γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους, ομάδες χορού και με το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

Εστιάζει στην εφαρμογή προγραμμάτων διορθωτικής - νευρομυϊκής γυμναστικής μυοσκελετικών κακώσεων και διευθύνει τον χώρο άσκησης Synaskisi. Παρουσίασε συστηματικά στην Ελλάδα την Dance Medicine and Science, το Functional Movement Screen του οποίου είναι πιστοποιημένος αξιολογητής, καθώς και το Dance Aerobic Fitness Test. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου για το Χορό υπό την αιγίδα της UNESCO και μέλος του International Association of Dance Medicine and Science.

Αρθρογραφεί και επιμελείται την στήλη "Υγεία και Χορός" της ιστοσελίδας Dancetheater.gr, όπου παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ζητήματα υγείας για χορευτές.

Τα σεμινάρια «ο Χορευτής ως Αθλητής» και «Beyond Stretching», η συσχέτιση Sport και Dance Medicine and Science, η βελτίωση της απόδοσης χορευτών, αθλητών, αλλά και κάθε ατόμου ξεχωριστά με βάση την ποιοτική αξιολόγηση και ποσοτική μέτρηση του σώματος, αποτελούν αντικείμενα μελέτης και έρευνας των μαθημάτων που οργανώνονται από τη Synaskisi. Πρόσφατα είχε την τιμή να εκπαιδευτεί από τον κορυφαίο επιστήμονα της εμβιομηχανικής της σπονδυλικής στήλης Stuart McGill.


Synaskisi, Αγγελάκη 3, Θεσσαλονίκη
Τ. 2313 00 25 17
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.synaskisi.gr

 

Share this post

Last modified on
More in this category: « Physio Art Center
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association