Dance Theater

Studio Corporal

STUDIO CORPORAL
Ένας καινούργιος πολυχώρος στο Κέντρο της Αθήνας στη συνοικία των Εξαρχίων!
Το Studio Corporal άνοιξε και περιλαμβάνει ένα γεμάτο πρόγραμμα στις 3 αίθουσές του, με μαθήματα Σύγχρονου Flamenco, Σύγχρονου Χορού, Yoga, Pilates, Ακροβατικά, Αυτοάμυνα Krav Maga κ.α.

Δείτε παρακάτω το ανανεωμένο πρόγραμμα όλων των μαθημάτων του χώρου.
Όλες οι αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινώνονται στη σελίδα του Studio Corporal στο Dancetheater.gr αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook | Studio Corporal@fb | Christina Karpouzou@fb
Το Studio Corporal είναι ένας πολυχώρος που προσανατολίζεται στην σωματική έκφραση και άσκηση. Ένα σημείο που πραγματοποιούνται μαθήματα χορού, yoga, pilates, σωματικές τέχνες και μαθήματα αυτοάμυνας, συστήματος KRAV MAGA. Τα μέλη - ιδρυτές του Χριστίνα Καρπούζου και Εμμάνουελ Μανιός, αν και προέρχονται απο διαφορετικά πεδία, δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον με γνώμονα την σύμπραξη του χορού, της κίνησης και της αυτοάμυνας (Krav Maga).


Το Studio Corporal αποτελείται από τρείς χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την στέγαση των δασκάλων, των καλλιτεχνών καθώς και την διεξαγωγή σεμιναρίων, προβών και παρουσιάσεων. Σκοπός του πολυχώρου είναι η ανάδειξη της τέχνης του κάθε δασκάλου/λας στο αντικείμενό του/της, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης της έκφρασης και δημιουργίας του κάθε μαθητή και μαθήτριας.
> Δείτε παρακάτω συνοπτικές περιγραφές μαθημάτων του studio, καθώς και τους πίνακες με το πλήρες πρόγραμμα.


Σύγχρονο Flamenco - Χριστίνα Καρπούζου
Έχοντας σαν βάση παραδοσιακές-κλασικές κινησιολογικές φόρμες και ρυθμικές δομές που υπάρχουν στο flamenco λόγω της πολυπολιτισμικής του καταγωγής, γίνεται απόπειρα προσέγγισης και απόδωσής του μέσα απο πιο προσωπικές καταβολές. Σε αυτό το μάθημα έχοντας σαν γνώμονα τη ροή του σύγχρονου χορού, την τεχνική, την μυηκή ενδυνάμωση και ασκήσεις κινησιολογίας, αναπτύσεται μια συνθέση εργαλείων, με σκοπό το σώμα και το μυαλό να μπορέσει να αφεθεί και να ανταποκριθεί στις πολυεπίπεδες απαιτήσεις αυτού του χορού, καθώς επίσης και να μπεί στη διαδικασία του να ψάξει προσωπικούς τρόπους έκφρασης.
Christina Karpouzou@fb
Σύγχρονος Αυτοσχεδιασμός - Αγγελική Δαλαγγέλη
Το μάθημα περιέχει μικρές χορογραφημένες ασκήσεις για ζέσταμα και ενδυνάμωση στο πάτωμα, στο μεσαίο και στο όρθιο επίπεδο. Στόχος των ασκήσεων είναι η σύνδεση των άκρων με το κέντρο του σώματος, η απομόνωση και ο συντονισμός τους και η μελέτη της φυσικής τους κίνησης σύμφωνα με την μηχανική του σώματος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαχείριση του βάρους μας και στη ροή της κίνησης. Παράλληλα δίνονται ασκήσεις με αυτοσχεδιαστικές οδηγίες για την ανάπτυξη της προσωπικής κίνησης. Σταδιακά, το σώμα συντονίζεται και δοκιμάζεται να αντιδράσει σε πολλαπλά ερεθίσματα, διαφορετικές ποιότητες, χωρίς να τραυματίζεται, ψάχνει τα όριά του.
Angeliki Dalageli@fb
Hatha Yoga - Νίκη Καπετανάκη
Χρησιμοποιώντας σαν βάση τις αρχές ευθυγράμμισης της Anusara Σχολής της Hatha Yoga, θα μάθουμε μέσα από τη στάση, την ευθυγράμμιση, και τη δράση του σώματος, να κατευθύνουμε το σώμα μας με επίγνωση, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές του, καθώς επίσης και να τις διερύνουμε. Παράλληλα, μαθαίνοντας στην πράξη τη φυσική σύνδεση αναπνοής με την κίνηση, θα καταφέρουμε να περιορίζουμε τις εντάσεις και διακυμάνσεις σε σώμα, ψυχή και νου.
Nisma Vihaga@fb
Εργαστήρι χοροθεάτρου - Θάλεια Δήτσα
Το εργαστήρι βασίζεται στις αρχές του σύγχρονου χορού, του αυτοσχεδιασμού και της εμψύχωσης αντικειμένου με στόχο να μπορέσουμε μέσα από τη σωματική μας δράση να συνθέσουμε ένα σκηνικό τοπίο με την ποίηση της ανθρώπινης κίνησης, της αλληλεπίδρασης, της φαντασίας μας.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν την κίνηση ως εφαλτήριο δημιουργίας, ως διαδραστικό παιχνίδι φαντασίας και όσους θέλουν να εμπλακούν σε μία δημιουργική διαδικασία με άξονα το σώμα.
Thalia Ditsa@fb
Pilates - Πέτρη Γιάκου
Η μέθοδος Pilates συνεισφέρει καταλυτικά στην αποκατάσταση, την ενδυνάμωση και την αποθεραπεία. Οι ασκούμενοι έχουν την δυνατότητα να σταθεροποιήσουν την ροή της κίνησής τους, να βελτιώσουν την ευλυγισία τους, να αντιμετωπίσουν σωματικούς πόνους και μυϊκούς σπασμούς και να εκπαιδευτούν στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. Ο συνδυασμός των τεχνικών αναπνοής, με την αλληλουχία σύσπασης και διάτασης των μυών, βοηθάει στην αποσυμπίεση των μυϊκών εντάσεων, στη σωματική και πνευματική χαλάρωση και ευεξία. Το μάθημα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σώματος και γίνεται σε mini group. Xρησιμοποιούμε μικρά όργανα όπως ring, μικρές λάστιχα και κάποια άλλα πιο εξειδικευμένα.
Πέτρη Γιάκου@fb
Σύγχρονος Χορός - Εύη Καμπούρη
Βαδίζω, τρέχω, κυλάω, αιωρούμαι, πέφτω, γλιστράω, στρίβω, κοιτάω, τραβάω, μαζεύω, κλείνω, ανοίγω, περνάω, πηδάω, σταματάω, απομονώνω, βουτάω, στηρίζομαι, ισορροπώ, κόβω, αναπνέω, ρισκάρω, αναπηδώ, μετράω..
Ενδυνάμωση και Σύγχρονος Χορός - Χριστίνα Καρπούζου
Το σώμα μας, ως κομμάτι της συνείδησης μας, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κ δυνατό εργαλείο που συνάμα αποστασιοποιέιται από το «εγώ» μας και αποκτά τους δικούς του αυτοματισμούς, κινησιολογικούς δρόμους και «απομονώσεις» κάτι που συχνά καταλήγει να το διαχωρίζει από την έλλογη, διεκπεραιωτική λειτουργία του μυαλού. Ένα εργαλείο λοιπόν το σώμα, που όπως όλα τα εργαλεία, όσο μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς,τόσο καταλαβαίνεις την λειτουργία του και τους άπειρους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί, βασιζόμενο στην τεχνική του δομή και την δύναμη που αποκτά.
Σε αυτό το μάθημα θα δώσουμε βάση στην μυική ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα απο κινησιολογικές ασκήσεις που θα μας φέρουν σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα, καθώς στη συνέχεια θα μελετήσουμε την τεχνική, την ροή και την δράση-αντίδραση που προκύπτει στην κινησιολογία μας, με βάση τον σύγχρονο χορό.
. Christina Karpouzou@fb
Hatha yoga - Μαριάννα Τσαγκαράκη
Μέσα στο μάθημα ξεκινάμε φέρνοντας την προσοχή μας στο σώμα, στην αναπνοή οδηγούμενοι σε τεχνικές αναπνοής (pranayama). Συνεχίζουμε με τις ευθυγαμμισμένες σωματικές ασκήσεις (asanas) μέσα απο τις οποίες το σώμα περνάει απο όλα τα επίπεδα (κάτω-μεσαίο-όρθιο) και ολοκληρώνουμε με χαλάρωση σε ύπτια θέση είτε με διαλογισμό.
Marianna Tsagaraki@fb

Πρόγραμμα Μαθημάτων
View the embedded image gallery online at:
http://www.dancetheater.gr/studio-corporal#sigProGalleria120a010fc5


Μαθήματα Αυτοάμυνας - Krav Maga
Εκπαιδευτής - Εμμάνουελ Μανιός (τηλ:6942052764)
 STUDIO CORPORAL
Νοταρά 49, Εξάρχεια, τ.κ 10683, Αθήνα
Πληροφορίες: Tηλ: 694 2632838
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Christina Karpouzou@Facebook
Studio Corporal@facebook

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN