Dance Theater

school of dance

school of dance, Μαρία Ποθητού

“Υπάρχουν λίγοι σύντομοι δρόμοι για την ευτυχία…
… ο χορός είναι ένας από αυτούς”

 

Μία από τις μεγαλύτερες ευτυχίες είναι να κάνεις το πάθος σου επάγγελμα και το επάγγελμα σου πάθος.  Έχοντας πάντα στην καρδιά μας την αγάπη για το χορό, δημιουργήσαμε έναν καλαίσθητο και συνάμα μοναδικό χώρο, μέσα στον οποίο η αρμονία της κίνησης, και ο ρυθμός μπορούν και εναλλάσσονται όμορφα. Με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και με την μεγάλη πείρα που αποκτήσαμε εδώ και χρόνια κοντά στους μαθητές μας, είμαστε πια έτοιμοι να μεταφέρουμε το πάθος μας, σε όλους όσους επιθυμούν όχι μόνο να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση μέσω της άσκησης, αλλά και αρμονία και ισορροπία μέσα από τον χορό. 

 

IMG_3502 ready
PA190956a
PA210968a
PA291021a

school of dance, Μαρία Ποθητού

Ποθητού Μαρία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε χορό στην ερασιτεχνική σχολή χορού της Μαρίας Μιχαλάκη και σε ηλικία 14 ετών εγγράφεται στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής, αποφοιτώντας το 2004. Το 2004, με υποτροφία από το Μπαλέτο της Βοστόνης παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χορεύοντας στις παραστάσεις της ομάδας νέων.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές της γύρω από την τέχνη με τη φοίτησή της στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, αποφοιτώντας το 2009. Από το 2005 εργάζεται ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού σε ιδιωτικές και δημοτικές σχολές χορού καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, έχει χορέψει σε οργανισμούς στην Ελλάδα, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Καθ όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της, παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθήματα σπουδαίων δασκάλων χορού, αλλά και μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης σε Yoga, Κids Υoga και Pilates, παίρνοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Τάσος Καραχάλιος
Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάση συμμετείχε στο πρόγραμμα danceweb του φεστιβάλ Impulstanz το 2005. Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέτρο Οκτάνα), Αγγελική Στελλάτου, Jan Fabre, Δημήτρη Παπαιωάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη Φωνιαδάκη, Ayelen Parolines, Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρία Γοργία, Ιωάννα Πορτόλου (Griffon), Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη κ.α. Επίσης έχει παρουσιάσει 3 δικές του δουλειές("Serenity square"με τη Γεωργία Βαρδαρού, "Hound dogs" με τον Γιάννη Νικολαίδη και "Snail solo" με τη μουσικό Μυρτώ Δούμα). Πρόσφατα συνδημιούργησαν με την Μαρκέλλα Μανωλιάδη το σόλο "you can not have me" και με την Ιωάννα Τουμπακάρη το τρίο «ονειρεύτηκα τρεις που ονειρεύονταν τους άλλους δυο ο καθένας». Από το 2008 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς.


Κατερίνα Πυρινή
Η Κατερίνα Πυρινή έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τον David Zabrano, Νανά Βάχλα, Richard Alston,  Δάφνι Κόκκινο, Lucinda Childs κ.α. για το σύγχρονο χορό, την χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό, το μπαλέτο για σύγχρονους χορευτές και έχει διδαχθεί βασικές αρχές Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Έχει χορέψει με την  Hellenic Dance Company, Yelp Dance Co, Lemurius, Contemporary Synchro Art και Αμετακίνητ(Ρ)ο σε Ελλάδα και Βρυξέλλες. Έχει λάβει μέρος σε θεατρικά έργα όπως "Η Ληστεία", "Δαίδαλος και Ίκαρος " κ.α. και έχει χορογραφήσει τη τραγωδία "Οιδίπους Τύραννος".  Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού τμήματος Εγκληματολογίας.

Ειρήνη Ζάττα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 ετών εγγράφεται στο φυτώριο της ΚΣΟΤ όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο επαγγελματικό τμήμα απ'όπου αποφοίτησε το 2013 με Άριστα. Συμμετείχε σε ποικίλα σεμινάρια- επιμορφώσεις σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας όπως επίσης και σε Διεθνή Φεστιβάλ Χορού (ImpulsTanz festival στη Βιέννη, Αυστρίας(2012), Deltebre Dansa στο Deltebre, Ισπανίας (2013), No Ballet festival στο Ludwigshafen της Γερμανίας (2013). Στα πλαίσια των Open Studio της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης έχει χορέψει σε χορογραφίες των Κωνσταντίνου Ρήγου, Tono Lachky, Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, Πέννυς Διαμαντοπούλου, Όλια Τορναρίτου. Τον Μάρτιο του   2014  συμμετείχε με την επίσημη ομάδα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ("Hellenic Dance Company" ) στο Gala που πραγματοποιήθηκε από τη «Martha Graham Dance Company»  στο New York City Center της Νέας Υόρκης, στο ρεπερτόριο "Panorama" της Martha Graham. Τον Ιούλιο του   2014  συμμετείχε, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στην παράσταση «Celebrating the Greek Connection»  στο Ηρώδειο, με συμμετοχή της «Martha Graham Dance Company»,  στο ρεπερτόριο "Panorama" της Martha Graham.

Φένια Κολοβού
Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου". Καθηγήτρια σύγχρονου χορού και πιστοποιημένη δασκάλα χορού του Αυτοκρατορικού Συνδέσμου Καθηγητών Χορού του Λονδίνου (I.S.T.D.) στην jazz και στον μοντέρνο χορό. Κάτοχος διπλωμάτων διδασκαλίας  σε Βασικές Σπουδές (DDI), Πτυχίο (DDE) και πτυχιούχος στο κλασσικό μπαλέτο από τη Royal Αcademy of δance (R.A.D.).

Ελισάβετ Αρούκατου
H Ελισάβετ Αρούκατου ξεκίνησε από μικρή μαθήματα μπαλέτου (σύστημα Vaganova) και σύγχρονου (σύστημα Limon,Graham κ.α.). Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη Street & Funky Jaszz. Τα τελευταία χρόνια είναι Zumba fitness instructor, Zumba kid's & kid's jr. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cheerleading.

P9230861
P9230863
P9230872
P9230880
P9230883

School of Dance - Μαρία Ποθητού

Ηρώνδα 8, Αγ. Σπυρίδωνας

Παγκράτι – Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 11635 Αθήνα

Τηλέφωνο : 2107211138, 6948831504

Share this post

Last modified on
More in this category: « Dance@ Εν Ροή »
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association