Dance Theater

3ο Εργαστήρι Σύνθεσης Αρχιτεκτονική + Χορός με τη Σοφία Κονδυλιά (+PLUS)

Ανοιχτό κάλεσμα

Η ομάδα και η αρχιτέκτων - χορογράφος Σοφία Κονδυλιά καλούν αρχιτέκτονες, χορευτές & μουσικούς στο 3ο εργαστήρι σύνθεσης ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΧΟΡΟΣ (Group work)

Σα & Κυ [30.09 - 29.10.2017] - Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Ακτίνα"
Παράσταση 03 - 05.11.2017 - Χώρος Τέχνης "14η ΜΕΡΑ

Μετά την πλούσια ανατροφοδότησηδύο εργαστηρίων χορογραφίας, ενός εργαστηρίου αυτόματης σύνθεσης και ενός βιωματικού εργαστηρίου, η έρευνα «Αρχιτεκτονική + Χορός» προχωρά και ανοίγει ξανά!

Ο 3ος κύκλος σύνθεσης πλαισιώνει τη δημιουργία ομαδικού παραστατικού έργου μέσα από τα μονοπάτια της έρευνας και την σύμπραξη αρχιτεκτονικής, χορού και μουσικής!

Προσκεκλημένος εισηγητής μας ο μουσικός - συνθέτης Παντελής Ντζιάλας!

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα της αρχιτέκτονος & χορογράφου αφορά στην ανίχνευση σημείων τομής στη συνθετική διεργασία αρχιτεκτονικής και χορού. Η συσχέτιση των δύο τεχνών στηρίζεται στη αντίληψη πως και οι δύο τέχνες δημιουργούν χώρο μέσα από την κίνηση των σωμάτων. Το σώμα αντιλαμβάνεται, δημιουργεί και κατανοεί το χώρο και τη δυναμική του με τρόπο κιναισθητικό.

Περισσότερα για την έρευνα «Αρχιτεκτονική + Χορός»

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Στόχος του εργαστηρίου «Αρχιτεκτονική + Χορός» είναι η ανατροφοδότηση και η εξέλιξη της έρευνας μέσα από την πράξη. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν αυτόνομα έργα επάνω σε αρχικές θεματικές τους ιδέες. Αρχικά, προσεγγίζουν βιωματικά το αντικείμενο της έρευνας μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις οπτικοποίησης /αυτοσχεδιασμού σχετικές με την αντίληψη κίνησης/χώρου και την παραστατική συνθήκη (βιωματικό μέρος). Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη συνεχόμενη ανατροφοδότηση της συντονίστριας και μέσα από τους προτεινόμενους αρχιτεκτονικούς και χορογραφικούς τρόπους, προσεγγίζουν την ιδέα τους κιναισθητικά. Μέσα από την κίνηση οδηγούνται σταδιακά στη σύνθεση χώρου και χρόνου, ανακαλύπτοντας έναν τρόπο σωματικά και διανοητικά πριμιτιβιστικό, που διαπνέεται από έννοιες της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής, του χορού και της μουσικής (συνθετικό μέρος).
Περισσότερα για το βιωματικό μέρος
Περισσότερα για το συνθετικό μέρος
Video link από τις συναντήσεις του 2ου εργαστηριακού κύκλου

Ο 3ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Σάββατο & Κυριακή [30.09 - 29.10.2017], Παράσταση 03 - 05.11.2017

Το χορογραφικό εργαστήρι θα φιλοξενηθεί στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα» τον Οκτώβριο 2017 και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες. Με τη λήξη του εργαστηρίου οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν το έργο τους στον «Χώρο τέχνης 14η ΜΕΡΑ» (03 - 05 Νοέμβρη) σε παραγωγή της ομάδας "Trial+Error" Α.Μ.Κ.Ε.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, εικαστικούς, χορευτές, performers, μουσικούς (επαγγελματίες, απόφοιτους, σπουδαστές) και σε ερασιτέχνες χορευτές με αρκετή σκηνική και αυτοσχεδιαστική εμπειρία. Χορευτές, αρχιτέκτονες και μουσικοί θα εργαστούν σε ομάδες ως συνδημιουγοί. Για τους αρχιτέκτονες και τους μουσικούς δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία ή σχέση με το χορό.

Υλικό από προηγούμενες παραστάσεις:
Αποτελέσματα του 1ου κύκλου
Αποτελέσματα του 2ου κύκλου και περιοδεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σάββατα 30/09, 07, 14, 21, 28/10 2017 | 16:00 – 19:00
Κυριακές 01, 18, 15, 22, 29/10 | 16:00 – 19:00

Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα»
Καλλιρόης 10, Ακρόπολη (μετρό Συγγρού Φιξ, Ακρόπολη)
1ος όροφος

- Παράσταση 03 - 05.11.2017
Χώρος Τέχνης "14η ΜΕΡΑ"
Καλλιρόης 10, Ακρόπολη
(Ισόγειο)

* Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν υπόψη πως θα υπάρξει τουλάχιστον μία τεχνική πρόβα στο θέατρο μέσα στις ημερομηνίες της παράστασης.

ΚΟΣΤΟΣ

120 € για όλον τον κύκλο του σεμιναρίου [30 ώρες]
Early bird: 95 € για κράτηση θέσης μέχρι τις 17/09 (20% έκπτωση)
Επιπλέον:
20% έκπτωση για τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ακτίνα»
15% έκπτωση στους κατόχους κάρτας Dancetheater plus, ΣΕΧΩΧΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με αποστολή βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την φόρμα δήλωσης συμμετοχής έως και τις 29/09/2017.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εντός 3 ημερών με προσωπικό mail για την έγκριση ή μη της συμμετοχής τους και θα λαμβάνουν λεπτομέρειες για κατάθεση προκαταβολής 60 €. Η κατάθεση της προκαταβολής συνεπάγεται την κατοχύρωση της θέσης τους στο εργαστήρι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εξόφληση του εργαστηρίου θα γίνεται τραπεζικά την τελευταία εβδομάδα του καλέσματος 25 – 29/09/2017.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Οι συναντήσεις έχουν δημιουργικό στόχο και εξελικτική συνέχεια της συνθετικής θεωρίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι κάθε συμμετέχοντας να εμπλακεί προσωπικά με το έργο του, αναλαμβάνοντας τη δημιουργική του ευθύνη. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να μπορούν να βρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις και να προσέρχονται 10 -15 λεπτά πριν την έναρξη.
• Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας απουσιάσει σε κάποια συνάντηση, η συντονίστρια δεν είναι εφικτό να αναπληρώσει το χαμένο υλικό των παραδόσεων.
• Τα έργα που μπορούν να συμμετέχουν στην παράσταση είναι αυτά που διαμορφώνονται εντός του πλαισίου του εργαστηρίου και της έρευνας «Αρχιτεκτονική + Χορός» και ταυτόχρονα εκφράζουν καθαρά την αρχική καλλιτεχνική ιδέα των δημιουργών τους.
• Τα έργα θα δουλευτούν σε σύνθεση και ερμηνεία των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας και την καλλιτεχνική συμβουλή της σε συνεργασία με τον μουσικό Παντελή Ντζιάλα. Η παράσταση θα φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συντονίστριας, η οποία δεν διατηρεί πνευματικά δικαιώματα επί των έργων, αλλά επί του εργαστηρίου και της έρευνάς της. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται κατόπιν της πρώτης παρουσίασης να εξελίξουν αυτόνομα τα έργα τους και να τα παρουσιάσουν σε άλλους χώρους/φεστιβάλ. Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούνται να αναφέρουν το εργαστήρι για τη συμβολή του στη δημιουργία του εκάστοτε έργου και τη συντονίστρια ως δημιουργικό σύμβουλο.
• Όλα τα έργα και οι δημιουργοί τους θα διαφημιστούν στα κοινωνικά δίκτυα, το internet και τα ΜΜΕ κατά το μέγιστο δυνατόν.
• Οι συμμετέχοντες δεν διεκδικούν ποσοστά επί των εσόδων της παράστασης. Τα έσοδα της παράστασης καλύπτουν την παραγωγή: διοργάνωση, ενοικίαση χώρου, τεχνική υποστήριξη, διαφήμιση (σχεδιασμός και προώθηση) και έξοδα εταιρίας.
• Τα έξοδα των σκηνικών και ενδυματολογικών αναγκών επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.
• Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση συμμετοχής μετά τις 24/09/2017 η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Μετά την έναρξη του εργαστηρίου δεν επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό.

For press release in English

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ!
C o n t a c t:
Τηλ. | 690 673 0217
Mail| Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

G e n e r a l  i n f o :
www.sofiakondylia.com
Fb: Sofia Kondylia DANCE + Architecture,
Sofia Kondylia – Dance Classes

Με την ευγενική υποστήριξη
της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ακτίνα»


H Σοφία Κονδυλιά είναι αρχιτέκτων, χορεύτρια και χορογράφος με έδρα την Αθήνα. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού «Ραλλού Μάνου», η επαγγελματική της εξέλιξη επεκτείνεται μέσα από μακροχρόνια παρακολούθηση σεμιναρίων χορού, χορογραφίας, θεάτρου και παιδαγωγικής (2007-2017) και μέσα από αλλεπάλληλες επαγγελματικές συνεργασίες. Πλέον εργάζεται ανεξάρτητα ως χορεύτρια και δημιουργεί προσωπικό χορογραφικό και ερευνητικό έργο. Επιπλέον, διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία σε ενήλικες και παιδιά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη σύνθεση, τη σύνδεση των τεχνών και των επιστημών και στην ακαδημαϊκή έρευνα.
Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Αγγελική Στελλάτου, Πωλίνα Κρεμαστά, Κική Μπάκα, Βάσω Γιαννακοπούλου, Γιάννη Καρούνη, Les gens d' Uterpan, Pere Faura, με τον σκηνοθέτη Γιώργο Σίμωνα και την ηθοποιό Κατερίνα Κυβετού. Επίσης με τους μουσικούς Στέφανο Συμινελάκη και Παντελή Ντζιάλα.
Από το 2011 μέχρι και σήμερα εκπονεί την έρευνα «Αρχιτεκτονική και Χορός» διερευνώντας την αλληλοεπικάλυψη των δύο τεχνών εντός της συνθετικής διεργασίας. Το 2016 κωδικοποίησε την έρευνα μέσα στο εργαστήρι «Αρχιτεκτονική + Χορός» και στην παράσταση-διάλεξη "Human Constructions". Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εγχώρια και ξένα φεστιβάλ, όπως Dance Days Chania 2017 και Stockholm Fringe Festival/STOFF2017, Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού 2016/Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Dance Waves festival 2016 (Κύπρος) κ.α. Το 2016-2017 συμμετείχε ως δημιουργός στην διεθνή πλατφόρμα «Μπιενάλε Νέου Μουσικού Θεάτρου Μονάχου 2018» υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης, το 2016 εκπροσώπησε το Κέντρο Ντάνκαν στο διεθνές συμπόσιο χορού INDA Foundation στις Συρακούσες, δίνοντας διάλεξη ως συνεργαζόμενη καλλιτέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας «Trial + Error» Α.Μ.Κ.Ε. (2017) και μόνιμο μέλος του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος «Σκυτάλη» (2012-2017), καθώς επίσης μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (ΣΕΧ) και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:18886
Top Visiting Day: 06-10-2018 : 1840
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 326
Εγγεγραμένα μέλη: 4270
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association