Dance Theater

Εργαστήριο Κίνησης, Λόγου και Γραφής με τις Μ.Νέστορα και S.Felber (+PLUS)

Προς τα που κινείται αυτός ο κόσμος?
Εργαστήριο κίνησης, λόγου και γραφής.

Σε αυτό το εργαστήριο η Stephanie Felber και η Μαριέλα Νέστορα θα μοιραστούν την προσέγγιση και μεθοδολογία της ερευνητικής τους παράστασης WHY THE DOG?
Με αυτόν το εργαστήριο επιθυμούν να προσκαλέσουν μια ανοιχτή και ελεύθερη συνάντηση - χωρίς προκαταλήψεις- μοιράζονται τις τεχνικές τους και ταυτόχρονα αφήνουν χώρο και χρόνο για κοινά ερωτήματα μεταξύ των συμμετεχόντων να αναδυθούν.

Αυτή τη περίοδο ζούμε σε έναν κόσμο με πολλές κινήσεις, μετακινήσεις και κινήματα. Μετα-κινήσεις ανθρώπων που φεύγουν απο τις χώρες τους, κινήσεις δημιουργίας κοινωνικών κινημάτων, μετακινήσεις μεταξύ κοινωνικών τάξεων. Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, η Stephanie και η Μαριέλα ξεκίνησαν να διατυπώνουν τα ερωτήματά τους- Τι μας κινεί και τις μας συν-κινεί? Μπορεί ο χορός να αλλάξει τον κόσμο? Τι έχει καταφέρει ο άνθρωπος μέχρι τώρα? Τι μας έχει διαφύγει στη διαδρομή της εξέλιξής μας? Ποια προβλήματα παραμένουν άλυτα? Πως ένα κτίσμα μετατρέπεται σε σπίτι? Γιατί φτιάχνουμε σπίτια για τους σκύλους μας και όχι για άλλους ανθρώπους? Πως να σχεδιάσουμε έναν καλύτερο κόσμο?
Αναγνωρίζοντας οτι τα παραπάνω ανήκουν στα 'μεγάλα' ερωτήματα, τα προσεγγίζουν με εναν παιγχνιδιάρικο και σουρρεαλιστικό τρόπο.

Στο εργαστήριο θα μοιραστούν την οπτική τους και σας προσκαλούν σε μια επανάσταση της καθημερινής ζωής, την οποία θα εξερευνήσουμε μέσα απο αυτοσχεδιασμούς που κινούνται ανάμεσα στον χορό, το λόγο και το γράψιμο. Θα δουλέψουμε πάνω σε τεχνικές και μεθόδους όπως η συνειδητότητα μέσω της κίνησης, η δημιουργία της χειρονομίας (μέσα απο την ιστορία του σύγχρονου χορού), κάθετες και οριζόντιες δομές σύνθεσης, σωματικές εμπειρίες μεγάλης διάρκειας, παιγχνίδια λόγου, και σχέση αντικειμένου/γλώσσας επηρεασμένες απο το Situationist Movement.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, χορευτές, μουσικούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους, χάκερς, συνταξιούχους, ηθοποιούς, επιστήμονες, DJs, μάνατζερ, πολίτες.
Εργαστήριο Κίνησης, Λόγου και Γραφής με τις Μ.Νέστορα και S.Felber (+PLUS)
Σάββατο 11 Μαρτίου 2017
| 15:00-19:00

Κόστος: 30 ευρώ
με την καρτα Dancetheater Plus

Feldenkrais Center
Κειριαδών 11 & Σφηττιών, Πετράλωνα 118 54, 2ος όροφο
Μετρό: Κεραμεικός, Ηλεκτρικός: Πετράλωνα, είσοδος απο τον πεζόδρομο Σφηττιών

Πληροφορίες: 6989 883 763


Η Stephanie Felber γεννήθηκε στο Μόναχο και δουλεύει στον χώρο ανάμεσα στις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Μόναχο, στο Španski Borci Cultural Centre, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti και στο Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Irland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19th INTERNATIONAL FESTIVAL FAKI ZAGREB. Λαμβάνει τακτικά επιχορήγησει απο το Κρατικό Τμήμα Πολιτισμού του Μονάχου, το Goethe Institute, το Bavarian State Association for Contemporary Dance (BLZT) απο κονδήλια του Bavarian State Ministry of Education and Culture, Science and Art και το Kunstsalonstiftung Quartier am Hafen Cologne. Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με τους Tino Sehgal, Susanne Linke, Chris Ziegler, Ted Stoffer, Lisa Nelson, Nigel Charnock, Benoît Lachambre και άλλους χορογράφους στο Μόναχο. Επίσης συνεργάζεται με τον sound installation artist Allard van Hoorn, και τους σκηνοθέτες Tomma Galonska, Irena Čurik και Alexeij Sagerer. www.stephanie-felber.de

Η Μαριέλα Νέστορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Χορογράφος, περφόρμερ, Feldenkrais practitioner και κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School, αφότου σπούδασε Βιολογία (B.Sc., Queen Mary and Westfield, London) και Human Molecular Genetics (M.Sc. St.Mary's Medical School, Imperial College, London). Ίδρυσε την ομάδα χορού YELP danceco. με την οποία χορογραφεί έργα για τη σκηνή, έργα site specific και δημόσιου χώρου πρότζεκτ, video dance, επίσης ενεργοποιεί πλατφόρμες όπως το Collective Choreography Project CCP και 'from stage to page' on the Greek dance scene. Η ομάδα χορού YELP danceco. έχει παρουσιάσεις έργα στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Εστονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Ελλάδα και η τελευταία παραγωγή παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2016. www.yelpdanceco.gr

 

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:18201
Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 248
Εγγεγραμένα μέλη: 4285
Τώρα σε σύνδεση:
koutshmaria
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association