Dance Theater

Flat View
Δες ανά έτος
Προβολή μήνα
Δες ανά μήνα
Weekly View
Δες ανά εβδομάδα
Daily View
Δες σήμερα
Search
Αναζήτηση

Άρτεμις Λαμπίρη | "Any One"

Hits : 1200
«Δεν υπάρχουν ούτε δυο άνθρωποι στον κόσμο που
να βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο»
Johann Wolfgang Goethe

Μετά την πρόσφατη συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη και τις δύο τελευταίες προσωπικές της δουλειές On Hope (2016, MIR FESTIVAL σε συνεργασία με το Ελβετικό project The Art of A Culture of Hope) και Me on Top (2015, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση/Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων και στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) η Άρτεμις Λαμπίρη επανέρχεται με το Any One, αυτή τη φορά, με στόχο τη διερεύνηση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου μέσα στο «όλον».

Η παράσταση Any One θα παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Artiria Athens για 6 μόνο παραστάσεις, στις 20-21-22, 27-28 και 29 Απριλίου 2018.
Τι σημαίνει να είσαι ο ένας του εαυτού σου;
Το σημείο εκκίνησης αυτής της δουλειάς είναι ο κάθε άνθρωπος. Το ΑΝΥ ΟΝΕ εστιάζει στην έννοια της μοναδικότητας, εξετάζοντάς τη σε διαφορετικές δομές, σχέσεις και απρόσμενες στιγμές.

Τέσσερις χορευτές συνυπάρχουν στο χώρο, κινούνται μαζί, ίσως και με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαλέγουν ο καθένας για τον εαυτό του τη διαδρομή που ακολουθεί. Οι επιλογές τους διαμορφώνουν τους χαρακτήρες και τις σχέσεις που δημιουργούν. Ισορροπούν μεταξύ του προσωπικού και του κοινωνικού "εγώ".
Το ANY ONE είναι ένα χορογραφικό έργο που μοιάζει οικείο, σα να έχει ήδη βιωθεί, αλλά καταφέρνει να αφήσει το απρόσμενο και το απροσδόκητο να υπάρξει. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο κάθε ένας θα μπορούσε να συμμετάσχει και το αποτέλεσμα θα ήταν πάντα τόσο διαφορετικό, όσο και όμοιο.
Μινιμαλιστικό και διαπεραστικό, το κομμάτι φανερώνει την πολυπλοκότητα του ενός, του καθενός.
Άρτεμις Λαμπίρη |
Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη
Δραματουργία: Μπετίνα Παναγιωτάρα
Μουσική: Χρήστος Καλκάνης
Εικαστικό Περιβάλλον/Φωτογραφίες: Διονύσης Τσούσης –Baobab Cooperativa
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επικοινωνία με τον Τύπο: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

Παραγωγή MAN dance company

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού


20-21-22 & 27-28-29 Απριλίου 2018 | 21:30
Διάρκεια: 50΄

Τιμή Εισιτηρίου:
10 ευρώ


με την κάρτα Dancetheater Plus*

*Η έκπτωση ισχύει για τις παραστάσεις των 21 και 28 Απριλίου 2018.


Artiria Athens
Λεωχάρους 13, Αθήνα

Λόγω της μικρής χωρητικότητας, συστήνεται η κράτηση θέσεων.
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 6946605148Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία.
Μερικές απ' τις παραγωγές είναι: "On Hope" (2016) "Me On Top" με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος ΝΕΟΝ (2015), "META" (2014), "FREMD" (2014), "Ανάμεσα" (2012-2013), "(YX)^2" (2012), "Fallinginlove" (2011).
Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2016), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση (2015), το φεστιβάλ Δημητρίων το 2013, στο ARCfestival το 2014, κ.α.
Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ' το 2012 και πρόσφατα συνεργάστηκε με την όπερα της Λυρικής Σκηνής για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη.

https://www.facebook.com/MANdancecompanyArtemisLampiri
https://vimeo.com/artemislampiri
https://www.youtube.com/user/artemislampiri

Back

Share this post

Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association