Dance Theater

Μαθήματα Feldenkrais με την Μαριλένα Πετρίδου (+PLUS)

FEDLENKRAIS Awareness Through Movement

Με την Μαριλένα Πετρίδου
(δασκάλα κίνησης-πιστοποιημένη FP)

Ένα πρωϊνό τμήμα Feldenkrais που απευθύνεται σε όλους, με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών σε εγκυμοσύνη/λοχεία, των ατόμων 3ης ηλικίας, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις αλλά και οποιονδήποτε διαθέτει πρωινό χρόνο για μια βουτιά ευεξίας!
Απαραίτητα για το μάθημα: Άνετα και ζεστά ρούχα
Προαιρετικά: Μια κουβέρτα ή πετσέτα

Η Mέθοδος Feldenkrais
Η μέθοδος σωματικής εκπαίδευσης Feldenkrais αναπτύχθηκε απο τον Moshe Feldenkrais (Μοσέ Φέλντενκράις, 1904-1984). Είναι μια μοναδική μέθοδος διερεύνησης της κίνησης και του πως δραστηριοποιούμε τον εαυτό μας σε αυτήν.
Η μαθητική διαδικασία βοηθάει το μαθητή να συνειδητοποιήσει τις κινητικές του συνήθειες, να τις εμπλουτίσει και να τις αλλάξει.

Ο μαθητής οδηγείται να εξερευνήσει τη στιγμή ανάμεσα στην πρόθεση και τη δράση, να διερωτηθεί για το πως ενεργοποιεί και χρησιμοποιεί το σώμα του σε καθημερινές λειτουργικές κινήσεις. Η μέθοδος μας προσφέρει έναν νέο τρόπο να αντιληφθούμε τις κινητικές μας συνήθειες και τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε.

Σε ποιούς απευθύνεται
Η μέθοδος Feldenkrais απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (βρέφη-παιδιά-ενήλικες-υπερήλικες), εμπειρίες και κινητικές δυνατότητες. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων, νευρολογικών παθήσεων, αποκατάστασης τραυματισμών, αναπτυξιακών – μαθησιακών δυσκολιών. Σε όλους που επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλή ψυχοσωματική υγεία ή να διαχειριστούν την καθιστική ζωή. Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες. Επίσης μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους.
Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επανακτούν την κινητικότητα τους (χωρίς κόπο ή πόνο), ενώ παράλληλα συνεχίζουν τη διαδικασία της μάθησης που ωφελεί το σώμα και το μυαλό.

Τι προσφέρει η Μέθοδος Feldenkrais
- Εργονομία, ευελιξία, ευλυγισία και ευεξία σώματος και μυαλού, βελτίωση της συνολικής εικόνας του εαυτού
- Βελτίωση της στάσης του σώματος και της συνειδητότητας του
- Αντιμετώπιση χρόνιων πόνων
- Αποκατάσταση τραυματισμών
- Βελτίωση επιδόσεων σε αθλητές, χορευτές-ηθοποιούς, μουσικούς και άλλες δραστηριότητες υψηλών σωματικών απαιτήσεων
- Αντιμετώπιση κινητικών-μαθησιακών δυσκολιών
- Αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων (πχ. σκλήρυνση, Parkinson, παράλυση, άνοια) και μυοσκελετικών προβλημάτων (πχ. κακώσεις, αρθρίτιδες, ρευματοπάθειες)

Η μέθοδος Feldenkrais εφαρμόζεται με δύο συμπληρωματικούς τρόπους:
> Ομαδικά μαθήματα: Awareness Through Movement® (ΑΤΜ) - Συνειδητότητας μέσω της κίνησης και
> Ατομικά μαθήματα: Functional Integration® (FI) - Λειτουργικής Ολοκλήρωσης

Ομαδικά Μαθήματα – Awareness Through Movement
Σε ένα ομαδικό μάθημα ο δάσκαλος καθοδηγεί λεκτικά τους μαθητές σε μια δομημένη αλληλουχία συγκεκριμένων κινήσεων. Ανακαλύπτοντας νέους τρόπους οργάνωσης της κίνησης και εξερευνώντας πώς χρησιμοποιεί κανείς όλον του τον εαυτό και το σώμα για κάθε δράση, οι μαθητές επανεκπαιδεύονται στις βασικές κινητικές δεξιότητες και λειτουργίες. Η χαλάρωση είναι άμεσο αποτέλεσμα των μαθημάτων, ο κύριος στόχος όμως είναι η αποτελεσματική και άνετη κίνηση.

Ο μαθητής εξερευνώντας παραλλαγές αντί επαναλαμβάνοντας, σταδιακά βελτιώνει την εκάστοτε κίνηση με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια καθώς μαθαίνει να παρατηρεί. Η κατεύθυνση της προσοχής εναλλάσσεται ανάμεσα στην αίσθηση, κίνηση, συνείδηση και ξεκούραση. Οι εγκατεστημένες, μη-λειτουργικές ή αυτοματισμένες κινητικές συνήθειες αντικαθίστανται από νέες ικανότητες και συνειδητότητα. Η επίδραση αυτών των μαθημάτων στο μαθητή είναι βαθιά και άμεση. Μαθαίνει τη μάθηση, ταυτόχρονα αποκτά ζωτικότητα και αποτελεσματικότητα στις καθημερινές του λειτουργίες. Ρυθμίζεται ο μυϊκός τόνος, αναδιοργανώνεται η στάση, η κίνηση αποκτά μεγαλύτερο εύρος και άνεση ενώ ο πόνος μειώνεται ή και εξαφανίζεται.

Περισσότερα σχετικά με τη Μέθοδο Feldenkrais εδώ (ελληνικά)  και εδώ (αγγλικά)


Κάθε Δευτέρα | 10:00-11:00

με την κάρτα Dancetheater Plus

DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42 και Αγίου Γεωργίου, 15234 Χαλάνδρι
Τηλ: 210-6819648, 6974924991 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε Τρίτη | 21:00-22:00 (Mάθημα γνωριμίας Τρίτη 26/9)
Springs Studio

Λεωφόρος Ειρήνης 29, Άγιος Παντελεήμονας, Πεύκη
Τηλ.: 2108060655


Μαριλένα Πετρίδου – Βιογραφικό

Η Μαριλένα Πετρίδου είναι πιστοποιημένη δασκάλα (practitioner) της Μεθόδου Feldenkrais, δασκάλα χορού-κίνησης, χορεύτρια-performer και μουσικός, με βάση την Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Εκπαιδεύτηκε στην Μέθοδο Feldenkrais®, για 4 χρόνια, κατά την 1η επαγγελματική εκπαίδευση που έγινε στην Ελλάδα (Feldenkrais International Training Programme "Greece I" - υπό τη διεύθυνση της Ruty Bar).
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια κυρίως με την Ομάδα YELP danceco. και τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα από το 1998 και με την Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ και τη χορογράφο Ίρις Καραγιάν από το 2005, αλλά και με αρκετούς ακόμα Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία. Παράλληλα ασχολήθηκε για αρκετό διάστημα με τον χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ και οργανισμούς.
Διδάσκει σύγχρονο χορό/κίνηση, σε νήπια-παιδιά και ενήλικες από το 2002. Διδάσκει τη Μέθοδο Feldenkrais από το 2014, ενώ το 2016 δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους, το Κέντρο Feldenkrais στα Κ.Πετράλωνα. Παράλληλα ασχολείται ημιεπαγγελματικά με τη μουσική συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα ως ντράμερ-κρουστός.

Επικοινωνία: +30 6974744944 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://marilenapetridou.weebly.com/

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..
admin: Εκπληκτικό το Χαμόγελο της Τζοκόντας χθές στην Λυρική. Πολύ καλή δουλειά από την Στελλάτου και εξαιρετική η ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Γουρζή.

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Αριθμός επισκεπτών σήμερα:446
Αριθμός επισκεπτών χθες:955
Επισκέψεις αυτού του μήνα:16518
Top Visiting Day: 11-23-2017 : 2805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 322
Εγγεγραμένα μέλη: 4180
Τώρα σε σύνδεση:
karystos,
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association