Dance Theater

Ακρόαση Xορευτών και Xορευτριών από την Synthesis 748 / Spyros Kouvaras

Στα πλαίσια της ευρύτερης χορογραφικής έρευνας του Σπύρου Κουβαρά γύρω από την αλληλεπίδραση του σύγχρονου χορού με τις εικαστικές τέχνες, η ομάδα Synthesis 748 (που από το 2016 έχει μεταφέρει την έδρα της από το Παρίσι στην Αθήνα) αναζητά έναν επαγγελματία χορευτή και μια επαγγελματία χορεύτρια, για τις ανάγκες της νέας της παραγωγής, με τίτλο, «Έρημη Χώρα-ΜΕΤΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018.

Το έργο είναι μια χορογραφημένη εγκατάσταση-παράσταση για 5 χορευτές, εικαστική σύνθεση και ηχητικό περιβάλλον και επιλέχθηκε να επιχορηγηθεί απο το Υπουργείο Πολιτισμού για την σεζόν 2017-2018.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού, άνω των 26 ετών, με ενδεχόμενη εμπειρία σε performance-exhibition projects και ικανότητες στον σκηνικό πειραματισμό.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην παραγωγή είναι η διαθεσιμότητα των χορευτών στο πρόγραμμα προβών από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Φεβρουάριο του 2018 (3-4 φορές την εβδομάδα, πρωινές ώρες). Ακριβές χρονοδιάγραμμα της χορογραφικής έρευνας, των προβών και των παραστάσεων θα ανακοινωθεί μετά την ακρόαση.

→Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:00-15:00, στο New York Acting Studio, Μιαούλη 11 (3ος όροφος), στου Ψυρρή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας: ένα βιογραφικό, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, μια ολόσωμη φωτογραφία, ύψος και ένα σύντομο βίντεο Link που θα δείχνει τον ενδιαφερόμενο-η κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ή μιας performance.

Η ακρόαση θα γίνει κατ' επιλογή και οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν να λάβουν μέρος (12 άντρες και 12 γυναίκες μάξιμουμ) θα ενημερωθούν μέσω e-mail, το αργότερο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν στην συνέχεια για το τι θα τους ζητηθεί στην ακρόαση.

LINKS

https://goo.gl/TleJXv (tribute on Spyros Kouvaras' works by LandEscape Art Review)
https://www.facebook.com/synthesis748/
https://www.facebook.com/utopies.danse (Spyros Kouvaras' FB profile)

http://vimeo.com/channels/synthesis748

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ

Οργάνωση Παραγωγής: Κορίνα Κοτσίρη
Τηλέφωνο: 6977545994
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


SYNTHESIS 748 / SPYROS KOUVARAS

H Synthesis 748, ιδρύθηκε το 2008 στο Παρίσι από τον χορογράφο και performer Σπύρο Κουβαρά και έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού και το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού από το 2010 έως και το 2015. Η ομάδα αναπτύσσει διεθνή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία και Λίβανο, έχοντας αποσπάσει θερμές κριτικές και έχοντας δημοσιεύσεις σε διεθνείς βιβλιογραφικές εκδόσεις σύγχρονης τέχνης. Από το 2015, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα.

Η χορογραφική έρευνα και πρακτική συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, ανθρώπινου υποκειμένου και εικαστικού αντικειμένου με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια.

Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προσωπικής χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απ'ο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και ενίοτε παίρνει μια υβριδική μορφή. Οι παραστάσεις της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από την δημιουργία καταστάσεων και πεδίων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο. Τα έργα της ομάδας κινούνται στα όρια μεταξύ παράστασης και χορογραφημένου installation, προβάλλοντας, ενίοτε, το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο και την ίδια την παράσταση σαν έκθεμα.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ SYNTHESIS 748

2017: AEQUAM
Χορογραφική Performance σε γκαλερί: Έργο για 1 χορευτή, πέτρα, πρόκες, σκόνη ζωγραφικής και μουσική σύνθεση
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Γκαλερί Owl Art Space (GR)

2016: 3 MOUNTAINS NOT TO CLIMB
Χορογραφημένη εγκατάσταση-παράσταση για 3 χορευτές, μουσική σύνθεση και 14 αντικείμενα
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR), Ίδρυμα Ιωάννου.Φ. Κωστοπούλου (GR), Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (GR)

2016: 10 -22 sec
Χορογραφική Performance για 1 χορευτή, μουσική σύνθεση, 3 βιντεοπροβολείς και 3 κιναισθητήρες
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: art@CMS – CMS Experiment at CERN (CH-FR), Athens Science Festival (GR), Science View (GR)

2015: ΑΝΑΣΚΑΜΜΑ # 1: ΑΤΙΤΛΟ (ΜΝΗΜΗ)
Site specific χορογραφία για 3 χορευτές σε αρχαιολογικό χώρο
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Γκαλερί Owl Art Space (GR)

2015: OPUS I # TEMPORALITY
Χορογραφική Performance σε γκαλερί: Έργο για 1 χορευτή, live μουσική σύνθεση και 15 mixed media εικαστικές εγκαταστάσεις
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR), Γκαλερί Owl Art Space (GR)

2014: L'HOMME QUI MARCHE SUR LA COLONNE
Solo Performance, σπουδή στην γλυπτική του Ογκύστ Ροντέν
Υποστήριξη: Πινακοθήκη Πειραιά (GR)

2014: NOVA AETAS
Χορογραφημένη εγκατάσταση-παράσταση για 2 χορευτές, μουσική σύνθεση, 800 κούτσουρα, 400 γραμμάρια κίτρινης άμμου, 250 γραμμάρια μπλέ χαλίκι και video art
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Espace André Malraux (FR), Centre National de la Danse (FR), Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (GR), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (GR)

2012: YOU CANNOT ENTER TWICE THE SAME RIVER
Video dance για 2 χορευτές και μουσική σύνθεση σε φυσικό περιβάλλον
Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR)

2010: L'ISOLEMENT DANS UN ESPACE INFINI
Χορογραφημένη εγκατάσταση-παράσταση για 1 χορευτή, 11 μέτρα σελοφάν, μουσική σύνθεση και video art
Συμπαραγωγή - Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR), Ministère de la Culture (FR), Ville d'Ivry sur Seine (FR)

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:18205
Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 241
Εγγεγραμένα μέλη: 4285
Τώρα σε σύνδεση:
koutshmaria
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association