Dance Theater

Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού από υποψήφια σπουδάστρια

Προς την Υπουργό Πολιτισμού Κα Λυδία Κονιόρδου

Κυρία Υπουργέ,

Πριν λίγες μέρες, πήρα μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις χορού, προκειμένου να μπορέσω να φοιτήσω σε κάποια ιδιωτική Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού και έτσι να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
Ασχολούμαι με τον χορό από έξι ετών και έως τώρα που είμαι δεκαεννέα, ο χορός για μένα ήταν χαρά, μεράκι, δημιουργία.
Δυστυχώς, όλα αυτά τώρα ανατράπηκαν.
Ανατράπηκαν και πρέπει να σας πω Κα Υπουργέ, ότι θεωρώ πως είστε υπεύθυνη εσείς.

Έδωσα εξετάσεις, όπου η επιτροπή την οποία εσείς ορίσατε, από 6μελής, ήταν 3μελής. Προχειρότητα; Ανευθυνότητα; Παραιτήθηκαν; Είχαν δουλειές και απλώς δεν μπορούσαν να είναι στη θέση τους όλες τις μέρες; Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι έγκυρες;
Ποιος θα απαντήσει σε αυτό; Εμένα με απέρριψαν κάποιοι από τους τρεις. Εάν ήταν όλοι στη θέση τους, ασφαλώς μπορεί η βαθμολογία να άλλαζε.
Το πρόγραμμά μου έγραφε ότι εξετάζομαι στον σύγχρονο χορό με το γκρουπ το δικό μου, που ήταν ομάδα περίπου 12 υποψηφίων. Όμως ούτε αυτό έγινε, διότι το Υπουργείο αποφάσισε ότι πρέπει να διαγωνιστούμε δύο γκρουπ μαζί, δηλαδή 24 άτομα περίπου στον σύγχρονο χορό!!!
Ναι Κα Υπουργέ, διαδικασίες fast track και στον χορό! Κοινώς, μας ξεπετάξανε! Προφανώς οι εξεταστές, άνθρωποι ίσως με υπεράνθρωπες ιδιότητες, μπόρεσαν να διακρίνουν μέσα σε 24 -25 άτομα, ποιοι αξίζουν να συνεχίσουν να σπουδάσουν χορό και ποιοι όχι!
Τι να πω τώρα Κα Υπουργέ για τους εξεταστές; Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι, ότι κατά την κοινή λογική, θα ξέρουν περισσότερα από τους δασκάλους μου, οι οποίοι έλεγαν ότι θα περάσω στις εξετάσεις.

Μόνο που εγώ Κα Υπουργέ, πιστεύω τους δασκάλους μου, ανθρώπους με πολύ μεγάλη εμπειρία και γνώσεις και πιστέψτε με είχα την τύχη να έχω δασκάλους εξαιρετικούς. Είδα έναν νεαρό στην επιτροπή και δύο Κυρίες. Την περισσότερη ώρα ούτε καν μας κοίταζαν. Μιλούσαν, κάποιες φορές κοιτούσαν επίμονα συγκεκριμένα άτομα, στη δε εξέταση του σύγχρονου είναι ζήτημα αν πρόλαβαν να μας δουν μια δύο φορές προκειμένου να μας αξιολογήσουν.
Αλήθεια Κα Υπουργέ, με τι κριτήρια τοποθετήσατε την επιτροπή;
Πώς αυτοί οι άνθρωποι μας αξιολόγησαν; Πώς είναι δυνατόν να πέρασαν συνυποψήφιοί μου οι οποίοι ήταν πολύ πιο πίσω στην τεχνική τους από εμένα αλλά και από άλλους υποψήφιους; Αν ζητήσω αναλυτική βαθμολογία, ποιών εξεταστών θα μου δώσετε; Των τριών που ήταν εκεί φαντάζομαι!
Πόσο νόμιμο είναι αυτό Κα Υπουργέ;
Γιατί δεν διαφυλάξατε το δικαίωμά μου να έχω εξετάσεις όπου θα με σέβονται και έτσι η αποτυχία μου θα είχε κάποιο νόημα,να προσπαθήσω ίσως ξανά;

Φεύγω στο εξωτερικό Κα Υπουργέ, με πολύ κόπο της οικογένειάς μου, όπου με δέχονται να σπουδάσω χορό, γιατί παρέλειψα να σας πω ότι έχω ήδη δύο διπλώματα στο σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, μάλιστα με πολύ καλή βαθμολογία. Προφανώς όμως, ούτε οι Άγγλοι εξεταστές ήξεραν όταν με βαθμολογούσαν.
Πόσοι υποψήφιοι σαν εμένα αδικήθηκαν; Πώς θα αλλάξει αυτό; Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;
Οι γονείς μου και εγώ λυπούμαστε Κα Υπουργέ, γιατί επιβεβαιώσατε τον κανόνα ότι τα περισσότερα στην Ελλάδα γίνονται με προχειρότητα, ανευθυνότητα και αναξιοκρατία. Έτσι, δυστυχώς ούτε οι νικητές που έχουν ήθος, μπορούν να χαίρονται τη νίκη τους!
Ζητώ να αρθεί η αδικία εις βάρος μου και εις βάρος άλλων παιδιών, διότι με παράνομο τρόπο διεξήχθησαν οι εξετάσεις και να εξεταστούμε άμεσα σε επαναληπτικές εξετάσεις.

Περιμένω άμεσα απάντησή σας.

Αλεξάνδρα Μαντά

 

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..
admin: Εκπληκτικό το Χαμόγελο της Τζοκόντας χθές στην Λυρική. Πολύ καλή δουλειά από την Στελλάτου και εξαιρετική η ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Γουρζή.

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Αριθμός επισκεπτών σήμερα:455
Αριθμός επισκεπτών χθες:955
Επισκέψεις αυτού του μήνα:16527
Top Visiting Day: 11-23-2017 : 2805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 408
Εγγεγραμένα μέλη: 4180
Τώρα σε σύνδεση:
karystos,
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association